TELINEVOIMISTELUA
Rauniokokeisiin kuuluu ketteryysosio, jossa koira suorittaa hallitusti(!) tietynlaisia telineitä sekä kauko-ohjauksen. Miklos on harjoitellut telineitä pikku hiljaa, ja kohtalaisesti kaikki jo sujuvatkin. Agilitya harjoittelevalle koiralle on kyllä vaikeaa liikkua telineillä kurinalaisesti...!
Ketteryysosioon kuuluu liikkuva tynnyrisilta, tikapuut vaakatasossa, pituushyppy, keinulauta, putki, epämiellyttävä alusta, kauko-ohjaus (pöydät).

Mikon omalle sivulle                                     Talviset kuvat otti Jan Ahlstedt / Perhemediat / Suomen suosituimmat koirarodut
Liikkuva tynnyrisilta on kapea silta joka heiluu eteen- ja taaksepäin koiran kulkiessa sillä.Keinu


Putki on Mikon lemppari! Kun tikkaat on mennyt hienosti, pääsee usein palkkioksi seuraavaksi putkeen. Joskus putkeen on niin kiire että ei meinaa osua suuaukkoon. Putken ulostulolle on käytävä heti maahan, Mikko tietää.Tikapuut vaakatasossa ovat olleet suurin haasteemme telineillä. Miklos on hyvin kömpelö koira, joka juuri ja juuri tietää mitä etutassut tekee ja missä ne on, jos oikein tarkkaan katsoo niitä. Mutta missä takatassut sitten menevät, siitä sillä ei ole harmainta hajuakaan! Olen laskenut, että puolen vuoden aikana Miklos meni tikkaat yli sata kertaa kahden ihmisen avustamana - siten että toinen auttoi siirtämään sen etutassuja vuoronperään seuraavalle puolalle, ja toinen piti kasassa takaosaa ja siirsi takatassuja puolalta toiselle (Mikko itse kun vain nosti takatassun ilmaan ja laski sen sattumanvaraisesti jonnekin = luiskahti puolien väliin). Näissä harjoituksissa se tippui milloin munaskuilleen, milloin mitenkin päin puolien väliin varmaan kolmatta sataa kertaa. Mutta kertaakaan ei inahtanut että nyt sattuu, ja heti perään ryntäsi uudelleen samalla innolla luiskan ylös tikkaiden alkupäähän. Noin 120 harjoituksen jälkeen Miklos pääsi ilman apuja useammin tikkaat loppuun asti kuin tippui alas kesken. Syksyllä 2005 takana oli jo noin 200 harjoituskertaa tikkailla.Talviset ketteryyskuvat: Jan Alhstedt, Perhemediat, Suomen suosituimmat koirarodut


Kauko-ohjauksessa koiraa ohjataan esimerkiksi tällaisille pöydille. Ohjaaja seisoo paikoillaan ja lähettää koiran kolmelle eri pöydälle hänelle ilmoitetussa järjestyksessä. Mikko on keksinyt ihan itse että pöydällä voi mennä maahan.
Kaikki muutkin kuin vaadittavat telineet ja tikkaat testataan aina :-)