ALOITUSSIVULLE


UUTISET
PENTUJA
Miklosin blogi
Videot


KOTONA

SIJOITUKSESSA tai YHTEISOMISTUKSESSA

PENTUEET

MUISTOISSA

YSTÄVIÄ


Tavoitteeni
Tuloksia
PON-rotu
Tilastot


Jätä muisto käynnistäsi,
Kirjoita vieraskirjaan!

Lue vieraskirjaaMarquee
KICKS BORGÅKERS
"Moppi"

sukutaulu
narttu synt. 17.2.2006
isä S & N Mva Storälvens Callisto
emä Kans & Fin & Est Mva Heidelind's Truth Is Out There
kasv. Marika Toivonen
om. Majka Borgström

Pikku-Moppi (Pikkukoira, Pöpö, Pöpönen) muutti meille pitkän harkinnan jälkeen. Marikalle kiitokset "valinnan vapaudesta"! Mopin ensimmäinen tehtävä oli piristää masentunutta Miklosta joka oli menettänyt kaverinsa. Pentu oli sinnikäs ja ystävystyminen Miklosin kanssa tapahtuikin vihdoin noin 6 viikon yhteiselon jälkeen. Miklos on hidas ;-) Moppi sen sijaan on erittäin nopea, niin liikkeissään kuin reaktioissaankin.

Mopille on opetettu tokon, haun, raunioetsinnän, jäljen ja agilityn alkeita - toivossa josko näiden lajien joukosta olisi löytynyt Mopin oma harrastus, mutta hän taisi sittenkin ryhtyä kokopäiväiseksi sylikoiraksi. Myös näyttelyissä on piipahdettu, pentuluokista tuli prenikoita mutta aikuisten luokkiin Moppi taitaa olla hiukan liian pieni (ego kyllä on tosi iso). Joku on sanonut jopa vaatimaton, mutta tällainen ihminen ei selkeästi ole Pöpöstä tuntenut!

Pöpönen on varsinainen prinsessa, joka viimeiseen asti sinnittelee ettei tarttis kastella varpaita.  Muutenkin Moppineidille sopii hyvin että häntä kannetaan sylissä sen sijaan, että hän itse kulkisi vaikeakulkuisessa maastossa (tasainen hiekkatiekin on välillä haasteellinen). Mopin pieni koko onkin siitä näppärä, että Pikkupöpönen mahtuu hyvin syliin ja kädet ei väsy Pöpöstä kannatellessa. Jos alkaa kuulostaa siltä, että Moppi on piloille hemmoteltu, olet oikeassa: Pöpössä on jotakin joka saa kaikki ihmiset automaattisesti lässyttämään sille.

Valitettavasti Pöpönen on niin allerginen ja herkkävarpainen ja -hipiäinen, ettei siitä ole jalostuskoiraksi. Loppuvuodesta 2009 Pöpösellä todettiin myös sydänsairaus, jota tutkitaan ja selvitellään. Toivomme että saamme kuitenkin pitää Pöpösen luonamme vielä pitkään!

Tutkimustuloksia:
Lonkat: B
Kyynärpäät: 0/0
Silmät: terveet (pentuna ja 11/2007)
Polvet: terveet 0/0
TgAa-negatiivinen (2007, 2009)
T4/TSH terve (2009)

Koe- ja kilpailutuloksia
3 x ROP-pentu, 2 x VSP-pentu
PON-Katselmus 2006: BIS3-pentu
Erikoisnäyttely 2006: ROP-pentu
Erikoisnäyttely 2007: Eri1
Tällainen prinsessapeti löytyi Puolan maailmannäyttelystä.Likamoppi


Puhdas pikkusöpöläinen Puolan maailmannäyttelyn valokuvaajan ikuistamana.


Moppi 7-viikkoisena.


Pöpönen oli keväällä 2006 mukana Viikissä pelastuskoiranäytöksessä ja tutustui myös  kotieläimiin. Lehmä yritti lipoa.