UUTISET
PENTUJA
Miklosin blogi
Videot

OMAT KOIRAT

Yhteiset

PENTUEET


YSTÄVIÄ

MUISTOISSA


Tuloksia
Terveysasiaa
Tavoitteeni
PON-rotu
Etsivä löytää
Tilastot
Kans & Fin & Lv & Est Mva BaltV-97 Borgåkers LADY LEGENDA
"Jes-Tas"

sukutaulu
narttu synt. 6.6.1995
isä Kans & Fin & Est Mva Jegomosc z Wielgowa
emä Fin Mva Prosna Skierdy
kasv. Majka Borgström
om. Majka Borgström


Tarina nimestä:
"Voi jestas kun sä olet söötti!"

Jes-Tasista kaavailin aikoinaan tulevaa jalostuskoiraa itselleni. Alkua omille linjoilleni. Vaan toisin kävi: Jes-Tas sairastaa epilepsiaa ja joutui siksi tyytymään hoivaamaan toisten narttujen pentuja. Tässä se onkin ollut oikein etevä. Jes-Tas on muutenkin hyvä seuraneiti, tykkää olla rapsuteltavana.
Luonteeltaan Jes-Tas on ollut aina liian äänekäs. Se innostuu ja kiihtyy asioista helposti ja se myös kuuluu! Odottelemme yhä, että se hieman rauhoittuisi (eikös ne yleensä parivuotiaana ala...?) Vielä lähes 10-vuotiaanakin se hyppii korkealle ilmaan kun otan hihnan esille. Vanhemmiten sillä on valitettavasti puhjennut paha eroahdistus. PON-katselmuksissa Jes-Tas saanut kahdesti palkinnon Parhaasta luonteesta.
Jes-Tas kävi nuorempana paljon näyttelyissä ja menestyikin hienosti. Kansainvälisen muotovalion titteli tuli varsin vähällä vaivalla. Näyttelykehien jälkeen keskityttiin puolitosissaan välillä tokoiluun, nykyään Jes-Tas keskittyy vain olemiseen. Toki tottista treenaamme aina välillä, ihan vaan huvin vuoksi!
Jes-Tas on monesti säikäyttänyt meidät. Vuonna 2002 sillä todettiin sydämen rytmihäiriöitä ja sydänultrassa todettiin että sydän ei supistu riittävän hyvin. Karnitiinilla supistuminen palautui normaaliksi - ilman karnitiinia tippui taas normaalin alle. Toukokuussa 2005 Jes-Tasin sydän tutkittiin neljännen kerran, ja takana oli yli vuoden karnitiinikuuri - ja sydän todettiin täysin normaaliksi!! :-)
Syyskuussa 2004 Jes-Tasin suuhun, yläetuhampaiden ikeneen ilmestyi patti joka parin kuukauden ajan kasvoi ja kasvoi - eläinlääkäri luokitteli sen kasvaimeksi. Me valmistauduimme jo pahimpaan. Kunnes yhtäkkiä puolet "kasvaimesta" tipahti irti ja toinen puoli alkoi itsestään pienetä pois. Mitä ilmeisimmin kyseessä olikin vain jälkiseuraamus RUPIKONNAN ottamisesta suuhun elokuussa!
Ihmeitä tämän koiran elämään siis mahtuu!
Jes-Tas on sielultaan ylösajava lintukoira, ja jäniskoiraakin siinä on aimo ripaus. Monet kerrat se on karannut metsään velmu ilme naamallaan, ja tullut takaisin lintu suussaan. Pelkkä fasaanin haju tuulessa saa sen syöksymään pusikkoon tai pellolle ja hätyyttämään linnut lentoon - sitten se juoksee niiden perässä tuijottaen taivaalle ja kuin odotellen että joku pumauttaisi ne alas! Myös jänisjahtiin se livahtaa aina tilaisuuden tullen, siihen ei tarvita varsinaista jänistäkään, tuoreet jäljet riittää, sillä niiden päästä yleensä löytyy se pupu. Se on myös erikoistunut nappaamaan suuhunsa siilin kuin siilin, ei koolla niin väliä. Myös ihan tavallinen kissajahti on poikaa.
Näiden metsästysominaisuuksiensa takia Jes-Tasia ei valitettavasti voi pitää paljonkaan vapaana kaupunkialueilla.


Kesäkuussa 2005
Jes-Tas täytti 10 vuotta ja piti juhlat! Kuvassa yllä Jes-Tas lahjojen kanssa (osa syöty jo ennen kuvan ottamista). Lisää kuvia juhlista täällä. Samalla uusimme kennellogomme, jossa on itseoikeutesti Jes-Tasin kuva. Logon näet tämän sivun vasemmassa yläkulmassa.

Tammikuussa 2006 Jes-Tasin keuhkot täyttyivät nesteestä ja sydän pamppailee kovin epätahtiin. Nesteenpoistolääkitys toi helpotuksen, mutta oletettavasti vain väliaikaisen. Turun näyttelyssä 21.1.2006 Jes-Tas jätti jäähyväiset näyttelykehille ollen ROP-veteraani. Mikäs sen hienompi päätös upealle uralle näyttelyissä (kuvia alla). Rotukehässä Jes-Tasin handlerina teki hienon ensiesiintymisensä myöskin 10-vuotias Roxy.

24.3.2006 Jes-Tas nukkui Taivaaseen. Se oli alkanut ähisemään käydessään maate, erityisesti etuosan laskeminen oli kovin hankalaa ja lopulta se tuntui välttelevän sitä ja vaihtelevan asentoa monta kertaa ennen kuin asettui. Palpoiden tuntuva kipu sijoittui jonnekin maksan alueelle.
Jes-Tas otti kotoa viimeisen kerran lähtiessään puruluun mukaan, ja tätä puruluuta se vahti loppuun saakka, nukahtaen puruluu tassujensa välissä, leuan alla jemmassa.


Koe- ja kilpailutuloksia
Luonnetesti +127 p.
Kansainvälinen muotovalio
Suomen, Eestin ja Latvian muotovalio
Baltian voittaja 1997
Lukuisia sertejä, CACIBeja, VSP-ja ROP-voittoja
sekä VSP- ja ROP-veteraanivoittoja
PON-Katselmus 1996, Paras luonne
PON-Katselmus 1997, BIS7
PON-Katselmus 1998, BIS4
PON-Katselmus 1999, BIS5, Paras töpö
PON-Katselmus 2000, Paras luonne
PON-Katselmus 2005, BIS1-veteraani
TOKO 2 x ALO1, 2 x AVO1
Tokomestaruuskisat 1998, 2.sija
Tokomestaruuskisat 2000, 2.sija
Tokomestaruuskisat 2001, 3.sija, Paras Yhteistyö
Tokomestaruuskisat 2002, 3.sija
Tokomestaruuskisat 2003, 3.sija
Tokomestaruuskisat 2004, 2.sija
3. Paras Toko-PON, 2000
1. Paras Toko-PON, 2001
1. Paras Toko-PON, 2002
3. Paras Toko-PON, 2003

Terveys- ja tutkimustuloksia
Lonkat C, Kyynärnivelet 0,
Polvet 0, silmät terveet
epilepsia, hypotyreoosi


10-vuotiaat Jes-Tas ja Roxy rotukehässä Turussa.


Viimeistä kertaa isossa kehässä, Turku tammikuu 2006.

Jätä muisto käynnistäsi,
Kirjoita vieraskirjaan!

Lue vieraskirjaa