ALOITUSSIVULLE

UUTISET
PENTUJA
Miklosin blogi
Videot


KOTONA


SIJOITUKSESSA tai YHTEISOMISTUKSESSA

PENTUEET

MUISTOISSA

Tavoitteeni
Tuloksia
PON-rotu
TilastotOKTET ze Spiewogry
"Miklos"
BH, PERA-A, PEHA, PERA-B
RH-FLA, RH-TA, RH-TB


sukutaulu
uros synt. 7.6.2002
isä Pl Mva Dragon z Gangu Dlugich
emä Pl  Mva Harfa ze Spiewogry
kasv. Anna Grabska, Puola
om. Majka Borgström


Mallikas koira

Miklos aloitti maastohakutreenit syys-lokakuussa 2003. Maastossa Miklos irtosi aluksi vähän liiankin hyvin, silmänkantamattomiin nimittäin. Sittemmin se oppi etsimään annetussa suunnassa noin 60 metrin etäisyydelle. Tämän jälkeen kuitenkin ilmeni ongelmia siinä, että Mikko ajatteli "tietävänsä paremmin". Kun lähetin sen vastatuuleen, eteni se 15-20 metriä ja sitten juoksenteli vähän sivusuunnassa ja tuli takaisin: ei siellä ketään ole. Joka kerta alue todella olikin tyhjä. Jos siellä joku oli, sai Miklos nopeasti saanut hajun ja eteni maalimiehelle. Hajun kerran saatuaan ei Mikko tule pois ennen kuin on paikallistanut maalimiehen. Keväällä 2005 aloitimme jälkitreenit ja Mikko lakkasi toimimasta hakumetsässä tyystin. Ei irronnut ilman jälkeä tai tuuliapua. Kesä tehtiin erilaisia harjoituksia, aika pitkälti tuloksetta, kunnes syyskuussa Majka mokasi PERA-B-kokeen. Ja sen jälkeen Mikko taas toimi metsässä.

Pelastuskoirien hakukokeen (PEHA) läpäisimme lokakuussa 2005 arvosanalla Erinomainen, ja toukokuussa 2007 arvosanalla Erittäin hyvä. Uusimme PEHAn myös lokakuussa 2008 ja keväällä 2010.

IPOR-haku A-kokeen läpäisimme huhtikuussa 2007.

Koe- ja treenipäiväkirja


Kesä 2005


Syksy 2003, pikku-Mikko tarkkaavaisenaMiklos haukkuu yleensä "leikki-asennossa" tai maaten häntä viuhuen!

Syyskuussa 2005 & toukokuussa 2006 osallistuimme pelastuskoiranäytökseen Helsingin Gardeniassa. Esitimme tottelevaisuutta, esine-etsintää, haukkuilmaisun ja syksyllä myös hakua läheisessä metsikössä.


Lähetys etsimään esineitä


Esineen palautus


Ilmaisuharjoitus


Jätä muisto käynnistäsi,
Kirjoita vieraskirjaan!

Lue vieraskirjaa