ALOITUSSIVULLE

UUTISET
PENTUJA
Miklosin blogi
Videot


KOTONA


SIJOITUKSESSA tai YHTEISOMISTUKSESSA

PENTUEET
YSTÄVIÄ
MUISTOISSA

Tavoitteeni
Tuloksia
PON-rotu
TilastotOKTET ze Spiewogry
"Miklos"

sukutaulu
uros synt. 7.6.2002
isä Pl Mva Dragon z Gangu Dlugich
emä Pl  Mva Harfa ze Spiewogry
kasv. Anna Grabska, Puola
om. Majka Borgström


Mallikas koira

Tottelevaisuutta Mikon kanssa on harjoiteltu alusta asti. Ja saadaan harjoitella ikuisesti. Perusasento oli ensimmäisiä asioita joita lähdettiin opettamaan. Siinä saatiin hyvä seuraaminen kaupan päälle. PONia ei pakolla voi kouluttaa, vaan hyvät neuvottelutaidot on tarpeen. Ja hyvät hermot. Sekä koiralle että ohjaajalle.

Mikon kanssa suurin haaste on ollut sen vilkkaus: pää pyörii joka suuntaan ja viiksikarvat väpättää koko ajan. Kaikki toiset koirat ja ihmiset ja hajut kiinnostaa suunnattomasti, ja vielä kaikki ne yhtä aikaa. Mikon ollessa 10-kuinen kävimmekin parin kuukauden ajan joka viikko tottiskentällä vain harjoittelemassa sivulla istumista ja katsekontaktin säilymistä 2-3 sekunnin ajan. Enempään ei sen keskittyminen riittänyt. Siihen nähden olemme edenneet hienosti!

Heinäkuun helteillä 2004 osallistuimme ensimmäistä kertaa virallisiin tottelevaisuuskokeisiin. Nytpä tiedän paremmin että kannattaa keskittää kisaaminen viileämpiin vuodenaikoihin. BH-kokeen sentään läpäisimme elokuun 2004 lopussa. Miklos on ensimmäinen PON-poika Suomessa jolla on hyväksytty BH.

Kansallisten pelastuskoirakokeiden tottelevaisuusosuuden läpäisimme ensimmäisen kerran kesäkuussa 2005 loppuarvosanalla "erittäin hyvä", ja sen jälkeen vuosittain. Vuoden 2006 alusta sekä kansallisiin että IPOR-kokeisiin tuli uutena liikkeenä mukaan ryömiminen sekä käyttöesineen nouto.


seuraaminen juosten


Kesä 2004

Tokomestaruuskisoissa 2004 Mikko oli mallikkaasti paras alokasluokan koira ja saimme erikoispalkinnon parhaasta kontaktista/yhteistyöstä.

Kevät 2005
Pelastuskoirakokeissa tottelevaisuuteen kuuluu käyttöesineen nouto, tässä kenkä saa kyytiä.

Nouto on Mikon ongelmaliike koska se ei mielellään tule suoraan luokse esineen kanssa.Ryömiminen: liike suoritetaan joko seuraamisliikkeenä koira ryömien tai ohjaaja voi ryömiä yhdessä koiran kanssa. Matka on 10 metriä.

Miklos ryömii innokkaasti ja kohtuullisen hyvin, mutta asento tahtoo olla hieman pysty koska Mikko haluaa säilyttää katsekontaktin!


Jätä muisto käynnistäsi,
Kirjoita vieraskirjaan!

Lue vieraskirjaa