LOITUSSIVULLE

UUTISET
PENTUJA
Miklosin blogi
Merlinin blogi
Videot

KOTONA

SIJOITUKSESSA tai YHTEISOMISTUKSESSA


PENTUEET
YSTÄVIÄ

MUISTOISSA


Tuloksia
Terveysasiaa
Tavoitteeni
PON-rotu
Etsivä löytää
Tilastot
 Ei pentuja suunnitteilla tällä hetkellä

PON-pennun ottajan tulee ymmärtää, että kyseessä on karvarotu, jonka turkin hoitaminen jatkuu koiran koko elämän ajan. PON-pentu on ehkä maailman suloisin otus, mutta tämä rotu vaatii pitkäjänteistä ja selkeää käsittelyä ja johtajaa, jotta siitä tulisi kelvollinen ja mukava kaveri!

Autamme kaikessa pennun hoitoon ja kasvattamiseen liittyvässä nyt ja jatkossakin sekä opastamme turkinhoidon alkuun. Haluamme kuulla kasvateistamme vielä vuosienkin päästä, niin hyvät kuin ikävätkin uutiset. :-)


Tiedustelut Majka Borgström: borgakersPOISTA@elisanet.fi, puh. 050 375 1793


Suomen PON-kerhon jalostustoimikunta suosittelee tiettyjä terveystutkimuksia kaikille koirille.

1. Lonkat. Jalostukseen suositellaan tuloksia A-C.

2. Silmät. Jalostukseen hyväksytään koirat jotka eivät osoita perinnöllisten silmäsairauksien merkkejä. 6 vuotta täyttäneen koiran tutkimustulos on voimassa 12 kk käytettäessä jalostukseen.

3. Kilpirauhastutkimukset (verikoe).
T4/TSH-tutkimus: ilmaisee kilpirauhasen toimintaa tutkimushetkellä. Terveet hyväksytään jalostukseen. Tutkimustulos ei saa olla 24 kk vanhempi astutushetkellä.
TgAa-tutkimus: ilmaisee tyreoglobuliinivasta-aineita, tutkitaan n. 2-vuotiaana. Tulos voi olla:
- negatiivinen (ei vasta-aineita),
- harmaalla alueella ts. rajatapaus (uusintatutkimus n. 6 kk kuluttua), tai
- positiivinen (vasta-aineita on).
Positiivinen tulos yleensä ennustaa koiran sairastuvan kilpirauhasen vajaatoimintaan tulevaisuudessa. Positiiviselta koiralta suositellaan tutkittavan T4/TSH-arvot jatkossa 12-18 kuukauden välein, jotta nähdään sairastuuko se vai ei.
Jalostukseen hyväksytään koira joka on T4/TSH-terve ja TgAa-negatiivinen, sekä  TgAa-positiivinen mutta toistuvasti T4/TSH-terve koira joka yhdistetään koiraan joka on TgAa-negatiivinen ja T4/TSH-terve.Kirjoita Vieraskirjaan!