ALOITUSSIVULLE


UUTISET
PENTUJA
Miklosin blogi
Videot

OMAT KOIRAT

PENTUEET


MUISTOISSA


Tuloksia
Terveysasiaa
Tavoitteeni
PON-rotu
Etsivä löytää
Tilastot27.12.2005 - Paqo nukkui pois
Borgåkers Lord Lumbago sai nukkua kotonaan pois 10,5-vuotiaana. Osanottomme Päivi-Tanjan ja muun perheen suruun ja kiitokset Paqon erinomaisesta hoitamisesta loppuun saakka!17.-18.12. KAKSI VOITTAJANÄYTTELYÄ Helsingissä, kaksi voittajatitteliä koirillemme!

17.12. Suomen Voittaja 2005 -näyttely:
Poikien päivä, ROP ja voittajatittelit isälle ja pojalle!

RODUN PARAS & CACIB & VOITTAJA 2005:

JunioriVoittaja 2005, nimensä mukaisesti, Zamyn poika:
Jagoda's Delegat Zamy

Urosten Sert:

Zamyn hammastodistus saapui pikapostissa ja ehti mukaan näyttelyyn. :-)
Urosten junioriluokassa Zamyn jälkeläinen myös toisena: EH2 Jagoda's Dzielny Zaz. Narttujen junioriluokassa Zamyn jälkeläinen voitti luokan: EH1 Marquee Itsy-Pitsy. Lisäksi junioriluokassa EH3 Ruta ze Spiewogry, veteraaniluokassa ERI2 Kans & Fin & Est & Lv Mva BaltV-97 Borgåkers Lady Legenda "Jes-Tas".


18.12. Pohjoismaiden Voittaja 2005 -näyttely:

Tyttöjen päivä (kaikille luokkavoitto), voittajatitteli ja 2 x VSP!

Paras narttu ja VSP & CACIB & POHJOISMAIDEN VOITTAJA 2005:

VSP-veteraani

Urosten Sert:

Nuorten luokassa ERI1 Ruta ze Spiewogry.
Valioluokassa ERI4 Zamy, ja lapset pärjäsi taas hienosti: urosten junioriluokassa EH2 Jagoda's Dzielny Zaz, EH3 Jagodas Delegat Zamy. Narttujen junioriluokassa Zamyn jälkeläiset EH1 Marquee Itsy-Pitsy, EH2 Jagoda's D'ode Aan Luci, EH3 Marquee Icky-Poo.


ONNEA kaikille muksuille hienoista sijoituksista, Onnille kotijoukkoineen  juniorivoittajatittelistä; ja Marialle ja Nadjalle kahden päivän luokkavoitoista!
ONNEA Vuokolle ja Pikille sertistä molempina päivinä!


KIITOS kaikille koiriemme roudaamisessa, esittämisessä ja kehän laidalla auttaneille, aivan erityisesti Kirsille ja Melinalle!


10.12.2005 - Zamy palaa kotiin Tukholman kautta
"Zamy" Fin & S & N Mva EuJV-03 NV-05 Ambergini's Baby-Dynamite lähti kotimatkalle Suomea kohti Tukholman ja Ruotsin voittajanäyttelyn kautta. Tällä kertaa menestys syksyisellä ulkomaan näyttelyturneella kaatui hammastodistuksen unohtumiseen edelliseen näyttelyyn Norjassa. Joka kerta Zamyn sijoittaessaan tuomari sanoi syyksi hammastodistuksen puuttumisen, ja vielä kehästä poistuessamme pahoitteli - olisi kannattanut olla se todistus mukana... Loppusijoitus siis PU3. No, pääasia että poika saatiin taas kotiin. :-) Tuhannet kiitokset Zamyn kasvattajalle Merjalle hyvästä hoidosta ja näyttelyttämisestä!
Mainittakoon, että Zamy sai paljon lisää ihailijoita, ja sen tilalle Suomeen yritettiin tarjota vaikka mitä: mm. pentuja, Vanilla-siskoa ;-) ja eräs norjalainen nainen ihastui siihen niin, että halusi vaihtaa sen autoon!
Autoista puheenollen, koimme jännittäviä hetkiä menomatkalla kun ajaessamme auton laivaan, alkoi konepellin alta nousta savua ja kova öljyn katku. Konepellin alla oli öljyä ja vettä yltympäriinsä! Yö menikin pohtiessa eri mahdollisuuksia päästä satamasta näyttelypaikalle ja saada auto takaisin koti-Suomeen myös. Aamulla miepsuoliset kurkki konepellin alle uudestaan, ja löysivät löysän liitoksen. Kun se oli kiristetty, toimi auto taas moitteettomasti - siis sillä olikin ollut vain ruuvi löysällä! .-)


5.-8.12.2005 - Lempi leiskuu - pentuja odotettavissa!
Borgåkers ja Marquee-kennelien yhteistyössä Suomeen lainaama ruotsalainen S & N Mva Storälvens Callisto on astunut "Lempin" eli Borgåkers Nóbl Nizinian. Lempi tosiaan leiskuu, tämä taitaa olla ihan oikeaa rakkautta... Lisätietoja Pentuja-sivulta! Marikalle kiitokset sujuvasta yhteistyöstä.


23.11.2005 - Pentuja-sivua on päivitetty
Ruotsissa syntynyt pentue, isänä Zamy. Kuvia ja lisätietoa pentuja-sivulla!

23.11.2005 - Töllössä taas
Kuvausryhmä oli mukanamme kaverikoiravierailulla Miklosin ja Capri-kaverin kanssa. Oletettavasti siis vilahdamme töllössä torstaina 24.11., Uutismix TV1 klo 10.15 ja 12.35. Ehkä myös alueellisessa uutislähetyksessä klo 17.50. Tällä kertaa Miklos välttyi kamerakauhulta. ;-)

19.11.2005 - Hienoa menestystä ulkomailla

Norjan Voittaja-näyttelyssä
"Zamy" EuJV-03 Fin & N & S Mva (Pohj Mva) Ambergini's Baby-Dynamite pokkasi urosten voiton kera CACIBin ja voittajatittelin, ollen VSP. Suurkiitokset jälleen Merjalle Zamyn esittämisestä!

Latviassa kansainvälisessä näyttelyssä
"Piki" EstJV-05 Borgåkers Olen Pikku-Dee pokkasi puolestaan itselleen ensimmäisen ulkomaan CACIBin ja sertin ollen myöskin VSP. Onnea Vuokolle ja Pikille!

Hyvä pojat!!

13.-14.11.2005 - Isi ja lapset näyttelyissä

Ruotsissa Ljungbyhedin ryhmänäyttelyyn oli ilmoitettu 13 PONia, "Zamy" EuJV-03 Fin & N & S Mva (Pohj Mva) Ambergini's Baby-Dynamite sijoittui toiseksi parhaaksi urokseksi (PU2). Voiton sekä pennuissa että aikuisissa, kummassakin sukupuolessa, vei Zamyn pentuesiskojen jälkeläiset. Suurkiitokset Merjalle Zamyn esille tuomisesta!

Helsingissä pentunäyttelyssä esiintyi Zamyn lapset:
ROP-pentu Marquee Icky-Poo "Minttu"
VSP-pentu Marquee Itch-And-Rub "Pate"
Onnea!


23.10.2005 - SSKY:n erikoisnäyttely
Lähdin matkaan aamulla yksin neljän nartun kanssa, Tiinan ollessa flunssassa. KIITOS kaikille jotka autoitte roudaamaan tavaroita ja koiria ja autoitte esittämisessä!! Nuorimmaiset vastasivat tällä kertaa parhaasta menestyksestä Ewa Bukladin kehässä:
PU4 vara-sert
"Piki" EstJV-05 Borgåkers Olen Pikku-Dee
PN4 vara-sert "Jida" Ruta ze Spiewogry
Eri2 "Jes-Tas" Kans & Fin & Lv & Est Mva BaltV-97 Borgåkers Lady Legenda
Eri2 "Lili" Ambergini's Lady Starlight
Eri Kans & Fin & Lt & Est Mva LtuV-03 Ynnizin's Neon Madonna


ONNEA Piki (yllä) ja JIDA (oik.) kotijoukkoineen!!

Erityisonnittelut Zamyn lapsille
jotka esiintyivät hienosti pentuluokassa:
ROP-pentu Jagoda's Dzielny Zaz "Max", myös näyttelyn 6 kauneimman pennun joukossa!
VSP-pentu Marquee Icky-Poo "Minttu"
PN2-pentu Marquee Itsy-Pitsy "Maria"

Max, Minttu ja Maria, ONNEA!


22.10.2005 - Miklos PERA-B-kokeessa
Ohjaaja oli velkaa koiralle että ei nyt töppäile ja niin Mikko toimi radalla aivan upeasti ja läpäisimme pelastuskoirien raunio B-kokeen hyväksytystä arvosanalla EH (erittäin hyvä). Koko kertomus täällä. Tällä tuloksella Miklos täyttää Helsingin seudun viranomaisvaatimukset hälytyskoiralle. Vaikka toki matka varsinaiseksi toiminnan koiraksi on vasta alussa.


19.10.2005 - kuulumisia Ruotsista
"Zamy" EuJV-03 Fin & N & S Mva (Pohj Mva) Ambergini's Baby-Dynamite viettää syksyä Ruotsissa kasvattajansa luona. Zamy on jo ehtinyt päästä treffeillekin, ihan tositarkoituksella, ja pentuja odotellaan syntyväksi marraskuun loppupuolella. Lisätietoja Pentuja-sivulla!8.10.2005 - Pelastuskoirien hakukoe (PEHA) Espoon Siikajärvellä
Osallistuimme Miklosin kanssa ihan ekaan hakukokeeseen ihan vaan kokeilumielin, ja kyllä olikin mahtavaa että läpäisimme kokeen! Saimme vielä kokonaisarvosanaksi Erinomainen :-) kyllä oli ohjaajalla naama kuin hangonkeksillä tunnista toiseen. Voit lukea lisää kokeen kulusta täällä.

6.10.2005 - NIOn kansainvälisen muotovalion arvo vahvistettu

25.9.2005 - Pelastuskoiranäytös
Osallistuimme Miklosin kanssa pelastuskoiranäytökseen kolmen muun koiran kanssa Helsingin Gardeniassa. Viidessä näytöksessä koirat esittivät tottelevaisuutta, esine-etsintää, ilmaisuharjoituksen yleisöstä tulleen vapaaehtoisen avulla sekä hakua läheisessä metsikössä. Ilokseni Miklos toimi kohtuullisen hyvin kaikissa osioissa ja malttoi keskittyä töihin melko hyvin välillä varsin sankan ihmisjoukonkin keskellä. Välillä toki piti hauskuuttaa yleisöä pienellä ylimääräisellä kierroksella esineitten palautuksissa. Näytösten jälkeen taputtelijoita ja kyselijöitä riitti. Kuvassa vasemmalla ilmaisuharjoitus ja oikealla Mikko tuo löytämänsä muovipullon.


25.9.2005 - Rimbo, Ruotsi: Zamysta Ruotsin ja Pohjoismaiden valio
ROP, Sert, BIS-7: "Zamy" EuJV-03 Fin & N Mva Ambergini's Baby-Dynamite
Näin valmistui Zamy kotimaansa Ruotsin muotovalioksi Rimbon ryhmänäyttelyssä, ja koska Zamy on jo ennestään Suomen ja Norjan muotovalio, on herra nyt myös Pohjoismaiden muotovalio. BIS-kehässä Zamy oli mennyt tasajalkalaukkaa juoksuisen lampurin perässä, ja tätä tuomari oli harmitellut sanoen että Zamy oli hänen ykkösensä, mutta...
ONNEA ja KIITOS Merja! On se seiskakin ihan hyvä numero :-)


18.9.2005 - Näyttely Hyvinkäällä
Majka oli taas tolpillaan ja aamulla auton nokka osoitti kohti Hyvinkäätä. :-) Meillä olikin siellä oikein mukava päivä, vaikka kylmä ilma ja sadekin ryhmäkehien aikana vähän kiusasivat.
ROP, Sert: "Misiek" Raptus ze Spiewogry
ROP-vet, PN2: "Jes-Tas" Kans & Fin & Lv & Est Mva BaltV-97 Borgåkers Lady Legenda
PN3, Sert: "Jida" Ruta ze Spiewogry

Omien sanojensa mukaan tuomari rakastui Misiekiin. Aivan erityisesti hän kehui Misiekin turkkia, joka on paitsi oikean laatuista, myös pitkää jolloin sitä on myös kaunis katsella. Suurkiitokset Saija Lepistölle Misiekin hyvästä hoidosta!


17.9.2005 - PON-kerhon agility- ja tokomestaruuskisat
Jes-Tas
oli ilmoitettu tokoon ja Miklos tokoon ja agilityyn, mutta aina ei kaikki mene niin kuin on suunniteltu. Majka joutui sairaalakäynnille ja ensimmäistä kertaa lähes kymmeneen vuoteen jäivät nämä kisat meiltä väliin. :-(

Mutta paikalla oli kuitenkin yksi Borgåkers-koira, nimittäin
"Piki" EstJV-05 Borgåkers Olen Pikku-Dee ja omistajansa Vuokko Koskinen ja menestys oli oikein hienoa! Piki ja Vuokko tulivat hihnaluokassa toiseksi jääden vain pisteen päähän voittajasta ja saaden erikoispalkinnon parhaasta yhteistyöstä/kontaktista ohjaajan ja koiran välillä!! Hyvää työtä Vuokko ja Piki, sillä tämä oli ensimmäinen kerta kun tämä erikoispalkinto on myönnetty hihnaluokan koiralle, pitemmälle edenneiden kisaajien sijaan! ONNEA! Onnitteluihin yhtyy myös samaisen erikoispalkinnon kahdesti voittanut NIO-äiti, Tiinan sanoin "ei omena puusta kauas putoa". :-)
Agilityn aloittelevissa Vuokko ja Piki sijoittuivat kolmansiksi.
Alla kuvat Vuokon ja Pikin hienosta yhteistyöstä kehässä. (Kiitos kuvista Taina Vartiala)17.9.2005 - Zamyn lapsia pentunäyttelyssä
Marquee-kennelin pentuja kävi näyttelyssä ja hienolla menestyksellä!
ROP-pentu Marquee Icky-Poo
VSP-pentu Marquee Itch-And-Rub,
2. paras narttupentu Marquee Inky-Dinky
BIS4-pari Marquee Itch-And-Rub & Inky Dinky

ONNEA pentujen omistajille sekä kasvattajalle Marikalle!


11.9.2005 - Porvoon näyttely
PU2 Sert: "Piki" EstJV-05 Borgåkers Olen Pikku-Dee
ONNEA Piki & Vuokko!


10.9.2005 - Orre, kansainvälinen näyttely Norjassa
ROP, Sert, CACIB, Norjan muotovalio: "Zamy" EuJV-03 Fin Mva Ambergini's Baby-Dynamite
Yli 3000 kilometriä Norjaan ja takaisin. Norjan on kaunis ja pelottava maa, jälkimmäistä etenkin kun ajetaan piskuista yhden kaistan (yhteensä, kumpaankin suuntaan) numeroimatonta vuonotietä pilkkopimeässä... ja tiellä kulkee vapaana mm. lampaita. Muitten tieongelmien takia tuli sitten vietettyä vielä ylimääräinenkin yö Ruotsin puolella. Ja tiesittekö, että Hitchcockin Psyko asuu Ruotsin Kapellskärissä? Me näimme sen talon, ja valon ja hahmon ikkunassa, keskellä ei mitään, pilkkopimeässä, ajettuamme piskuista kivistä käkkyräisten puitten reunustamaa metsätietä kohti matkustajakotia... joka oli ihan yhtä kammottava paikka ja ehkäpä kaikeksi onneksi kiinni, niin päästiin äkkiä pois sieltä...
Loppu hyvin, kaikki hyvin - kotiin päästiin kuin päästiinkin! ONNEA Marikalle ja Ainolle sekä Lahjalle VSP:stä Norjassa ja kiitokset vauhdikkaasta matkaseurasta!27.8.2005 - Kouvolan kaikkien rotujen näyttely
Vanhassa vara parempi, vai miten sen nyt sanoisi... Hyvä Tasseli! :-)
PN1, ROP-veteraani, ROP:
"Jes-Tas" Kans & Fin & Lv & Est Mva BaltV-97 Borgåkers Lady Legenda

PN3, vara-sert: "Jida" Ruta ze Spiewogry


24.-25.8.2005 - Radiossa ja telkkarissa
Majka oli keskiviikkona Ylellä radiossa suorassa lähetyksessä kertomassa kaverikoiratoiminnasta ja vastailemassa kuuntelijoiden kysymyksiin yhdessä Kennelliiton edustajan kanssa. Miklos ja Majka olivat torstaina TV1:n aamu-tv:ssä ja iltapäivällä uusintana TV2:n Tänään otsikoissa. Kuvausryhmä oli edellisellä viikolla mukanamme käynnillä vanhainkodissa. Mikko oli aika vaisu: kyllä se iloisesti ja reippaasti meni sisälle taloon, mutta sitten Majkan ja mummojen jännittäminen ilmeisesti vaikutti siten, että Mikko oli ihan ulkona kaikesta ja tuntui lähinnä pohtivan - mikä ihme tätä porukkaa oikein vaivaa? Kun kukaan ei ollut oikein oma itsensä. Tulipahan todistettua taas kerran, että koira ei ole kone. ;-)


21.8.2005 - Hämeenlinnan KV-näyttely
PU3 Sert vara-CACIB: "Piki" EstJV-05 Borgåkers Olen Pikku-Dee
ONNEA Piki & Vuokko!


20.8.2005 - PON-Katselmus 2005
Ihan ensimmäiseksi: TUHANNET KIITOKSET Make, Tiina ja Jari, sekä Katja - sujuvammin ei olisi päivä voinut mennä, teidän ansiostanne!!
Katselmukseen oli ilmoitettu 59 PONia, tuomarina toimi ruotsalainen Annemarie Thomassen.
Simpsakat tytöt Jida ja Jes-Tas kruunasivat päivän. :-)

Best In Show 4, BIS-kehässä Paras narttu/VSP:

"Jida" Ruta ze Spiewogry

Best In Show 1 -veteraani:


"Jes-Tas" Kans & Fin & Lv & Est Mva BaltV-97 Borgåkers Lady Legenda

Best In Show 7: "Piki" EstJV-05 Borgåkers Olen Pikku-Dee
PU7: "Misiek" Raptus ze Spiewogry
PU9:
"Zamy" EuJV-03 Fin Mva Ambergini's Baby-Dynamite
PN10:
Fin & Lt & Est Mva LtuV-03 Ynnizin's Neon Madonna
Turisti-VSP: MultiMva Borgåkers Lord Londyn
Turistien 3.:
"Miklos" Oktet ze Spiewogry BH, PERA-A

ONNITTELUT Zamyn jälkeläisille hienosta menestyksestä 17 pennun joukossa:
BIS2 Marquee Icky-Poo
BIS5 Jagodas Dzielny Zaz
BIS6 Marquee Itch-And-Rub
BIS7 Jagodas Delegat Zamy

** KATSELMUSKUVIA JA LISÄÄ TULOKSIA TÄÄLLÄ! **


19.8.2005 - Lisää hienoja tuloksia
Terveystutkimustuloksia:
"Jida" Ruta ze Spiewogry (lonkat ja kyynärät)
"Lili" Ambergini's Lady Starlight (lonkat ja kyynärät)

13.8.2005 Aura:
PU2, Sert "Piki" Borgåkers Olen Pikku-Dee

6.-7.8.2005 - Näyttelytuloksia

6.8.2005 Joensuu:

PU2, CACIB, Sert "Piki" Borgåkers Olen Pikku-Dee
7.8.2005 Joensuu:
PU4, vara-Sert "Piki" Borgåkers Olen Pikku-Dee

7.8.2005 Helsinki:

ROP, Sert "Misiek" Raptus ze Spiewogry
VSP, Sert "Jida" Ruta ze Spiewogry
EH1 "Jes-Tas" Kans & Fin & Lv & Est Mva BaltV-97 Borgåkers Lady Legenda


ONNEA Pikille & Vuokolle ekasta CACIBista ja toisesta sertistä! Misiekille ja Saijalle ekasta sertistä! Jidalle ja Katjalle toisesta sertistä!
EXTRAONNITTELUT Helsingin pentunäyttelyssä uransa aloittaneille Zamyn lapsukaisille, ja aivan erityisesti Mintulle ja Marikalle, "Minttu" Marquee Icky-Poo oli ROP & RYP4 -pentu! :-)


2.8.2005 - Tutkimustuloksia
Kävimme terveystutkimuksissa, tuloksia löytyy kunkin sivulta:
"Miklos" Oktet ze Spiewogry (silmät)
"Jida" Ruta ze Spiewogry (silmät ja polvet)
"Lili" Ambergini's Lady Starlight (silmät ja polvet)


Kesämuistoja...

PON-leirin leikkimielisessä leiri-PON-kilpailussa Jes-Tas sai hienon
manttelin ja Piki pääsi pronssille. :-) Kiitos kaikille leirillä olleille
ja järjestäjille mukavasta viikonlopusta!

Väsymys yllätti Zamyn pojan Paten leirillä. Zamyn lasten
kuvagalleriaa on päivitetty.

Miklos reväytti etujalkansa ja jäi leirin ajaksi kotiin lepuuttamaan.
Sitten alkoikin kuntoutuminen, tässä Miklos pistelee uiden vastavirtaan
vajaan kilometrin verran. Eli se pieni piste joessa tosiaan on Miklos. ;-)


4.7.2005 - Pentuja-sivu päivitetty!
Kun niin viime jouluaatto, joulunpyhät kuin uusivuosikin meni koirien astutusten ja niitten järjestelyiden parissa, niin mitenkäs Juhannus voisi olla sen erilaisempi??
Jo useita kuukausia olemme järjestelleet sperma-lähetystä Puolasta - mutta vain apuna toiselle kasvattajalle, hänen omalle nartulleen. Juuri kun oltiin käynnistämässä itse lähetysprosessia, kävi ilmi että tuon nartun h-hetki olikin jo ohitse. Kohtalo oli kuitenkin järjestänyt asiat niin, että meillä sattui juuri silloin olemaan kotona narttu joka sattumalta oli juuri parhaillaan juoksussa... Ajatus alkoi kyteä ja tuntua varsin houkuttelevalta... Pienen harkinta-ajan jälkeen päätös oli tehty. Lisätietoja Pentuja-sivulla. :-)


21.6.2005 - Tutkimustuloksia
"Mimmi" Borgåkers Nítida Nizinska
"Nio" Ynnizin's Neon Madonna
Tytöt on paitsi TgAa-negatiivisia, myös T4/TSH-terveitä :-) eli nämä tulokset osoittavat että ne eivät sairasta kilpirauhasen vajaatoimintaa.


11-12.6.2005 - Mikko PERA A -kokeessa, Mimmi Sert + ROP
Hui kauhistus, mikä jännitys! Ensimmäisestä pelastuskoirakokeestamme oli nähty unta jo monen monta yötä etukäteen. :-)
Ensin läpäistiin hyväksytysti tottelevaisuuskoe (PETO) arvosanalla Erittäin hyvä -
olimme muuten ainoa koirakko joka sai seuraamisesta erinomaisen! Mikko esitti aivan uskomattoman seuraamisen, henkilöryhmässä olin jo ihan itku silmässä liikuttunut kun koira ei vilkaissutkaan kertaakaan ympärilleen. Kun tottis oli läpi, jännityksen tilalle tuli suuri helpotus, vaikein osio takana! Siirryimme ketteryyteen (PEKE) jossa saimme seitsemästä telineestä neljällä Erinomaisen (Mikko hukkasi pöydät!). Lopulta, kummatkin osiot hyväksyttyinä, pääsimme raunioradalle jossa Mikko teki hyvin töitä ja ilmaisi reippaasti molemmat maalimiehet. Ongelmana oli se, että Mikko ei olisi malttanut jättää maalimiestä hetkeksikään piilolla ja sain hieman neuvotella että sain sen ulos piilosta voidakseni haastatella "uhria". Tarkat tulokset täällä.
Suurkiitokset kaikille meidän kanssa harjoitelleille, neuvojaan ja tietojaan jakaneille ja etenkin kaikille maalimiehillemme! Tästä on hyvä jatkaa. :-)

Pieksämäki 11.6.2005:
ROP, Sert "Mimmi" Borgåkers Nítida Nizinska - ONNEA, ONNEA EEVA JA MIMMI!!
Porvoo R 12.6.2005:
PU3, vara-Sert
"Piki" Borgåkers Olen Pikku-Dee - Hyvä Piki ja Vuokko!
EH1
"Jes-Tas" Kans & Fin & Lv & Est Mva BaltV-97 Borgåkers Lady Legenda
H
"Lempi" Borgåkers Nóbl Nizinia
7.6.2005 - JES-TAS KIITTÄÄ!
Kiitos kaikille teille jotka olitte kanssamme juhlistamassa eilisiltaa, tai jotka muuten muistitte 10-vuotiasta Jes-Tasia! Kuvia täällä.


6.6.2005 - SYNTTÄRIONNITTELUT
10 vuotta
tänään: Borgåkers Lady Legenda, Lord Londyn & Lord Lumbago
2 vuotta tänään: Borgåkers Nítida Nizinska & Nóbl Nizinia
3 vuotta huomenna: Miklos (Oktet ze Spiegowry)
13 vuotta perjantaina: Borgåkers Korint

4.6.2005 - Tyylikkäät tytöt Raumalla
K Rauma 4.6.2005
PN1, VSP, ROP-veteraani
"Jes-Tas" Kans & Fin & Lv & Est Mva BaltV-97 Borgåkers Lady Legenda
PN2, Sert "Lempi" Borgåkers Nóbl Nizinia
Juuri 10-vuotis synttäreittensä kynnyksellä Jes-Tas teki monen vuoden jälkeen visiitin näyttelykehiin ja hienosti meni! ONNEA Lempille kotijoukkoineen toisesta sertistä! :-)


3.6.2005 - Hikinauha on POP!

Miklos ja muut pelastuskoiraoppilaat tekivät visiitin Espoon raunioradalle. Mikolle tehtiin 5 maalimiehen vaativa harjoitus sillä halusin nähdä miten innokkaasti ja pitkään se tekee töitä vieraassa paikassa. Hienostihan se jaksoi ottaen huomioon että hajun saatuaan ja sitä paikantaessaan oli kiire kovempi kuin mitä eteen ehti katsoa, ja niinpä se kiipeili ylös ja tuli päistikkaa alas - selällään, vatsallaan, etuperin, takaperin - monta kertaa. Kotona tarkastin sen vaurioitten varalta mutta en löytänyt kuin pintaruhjeita rintakehästä. Vasta perjantaina iltapäivällä Mikko välillä pikkuisen nosteli toista etujalkaa ja lipaisi rannetta välillä, sittenhän se paljastui - "peukalo"antura ranteessa oli leikkautunut syvältä kahtia ja tiputti pikkuisen verta jatkuvasti. Käytiin sitten illan päätteeksi vielä tikattavana (Mikko sai kunnon perjantaikännit) ja saatiin tosi *huomaamattoman* väristä suojateippiä käytettäväksi...    


21.-22.5.2005 - jälleen kaksi näyttelyä hienolla menestyksellä
KV Hamina 21.5.2005
PU3, vara-CACIB "Zamy" EuJV-03 Fin Mva Ambergini's Baby-Dynamite
Mukana matkassamme oli Marquee-kennelistä suklaanruskea "AINO" JV-04 Marquee Hooper-Dooper, joka sai aivan upean tuloksen kehässä ollen VSP +Sert + CACIB, hyvä Aino!! Jostain ihmeen syystä Aino päätti ihan ensimmäiseksi kehässä istua ja antaa tassua?? Ajattelikohan se että oli asiallista sanoa käsipäivää ennen kuin ruvetaan ns. töihin??


KV Helsinki 22.5.2005
PN1, Sert, VSP
"Jida" Ruta ze Spiewogry
Tuomari halusi antaa Jidalle CACIBin mutta eihän se ollut mahdollista, sillä Jida on siihen liian nuori, se kun on vasta 10 kuukautta vanha! :-)

19.5.2005 - Mikko pelasti Tasselin :-)
Jes-Tas
on epileptikko ja saa kohtauksia vain muutaman kerran vuodessa, onneksi, mutta kerran alettuaan kohtaus on sinnikäs ja uusii helposti. Tämän takia Jes-Tas saa heti kohtauksen alettua nestemäistä diatsepaamia rektaalisti.
Yli seitsemän vuoden ajan olen öisin havahtunut puoliksi hereille, kun kuulen koiran kynsien rapsivan lattiaa vasten tietyllä tavalla - kuuntelen, onko menossa kohtaus? - ja vaivun takaisin uneen kun kuulen että kaikki on kunnossa, joku vain vaihtoi paikkaa tai näkee unta. Kunnes viime yönä Jes-Tas sitten sai kohtauksen (ensimmäisen tänä vuonna :-)), ja minä EN HERÄNNYT! Neuvokkaana koirana Miklos makasi Jes-Tasin vieressä ja haukkui, eikä vaiennut vaikka sitä komensin (ja tietää että meillä on ehdottomasti kiellettyä haukkua sisällä). Komensin uudelleen (enkä ihan kaunopuheisesti) ja sinnikkäästi Miklos haukkui. Vasta kun kömmin katsomaan "Mikä p****le nyt on", tajusin että Jes-Tasilla oli täysi kohtaus päällä... kipinkapin ruiskeet esille ja hengenpelastukseen. Hyvä Mikko!! Pelasti ehkä kaverinsa hengen. (ja minä vaan haukuin sitä, aika noloa)

15.5.2005 - Zamyn jälkeläisten sivua päivitetty

14.5.2005 - kaksi näyttelyä hienolla menestyksellä
Helsinki, Palveluskoiratapahtuma:
PU1, VSP
"Zamy" EuJV-03 Fin Mva Ambergini's Baby-Dynamite
PN2, vara-Sert
"Jida" Ruta ze Spiewogry
Tallinna, Eestin Voittaja 2005 -näyttely:
EstJV-05, PU2
"Piki" Borgåkers Olen Pikku-Dee

ONNEA, ONNEA, ONNEA Piki & Vuokko sekä Jida & Katja!!

27.4.2005 - Päivityksiä
NIO Ynnizin's Neon Madonna
MISIEK Raptus ze Spiewogry
LILI Ambergini's Lady Starlight

24.4.2005 - Lahden KV-näyttely
PU2, vara-CACIB "Zamy" EuJV-03 Fin Mva Ambergini's Baby-Dynamite
PU3, Sert "Piki" Borgåkers Olen Pikku-Dee
EH2
"Misiek" Raptus ze Spiewogry
EH3 "Jida" Ruta ze Spiewogry
Isot onnittelut Pikille ensimmäisestä sertistä!!

10.4.2005 - Zamysta valio, Jida ROP-pentu Eurassa
Niinhän siinä käy, että kun muistaa näyttelyn ajankohdan viikolla väärin, niin voi koirakin tulla ilmoitetuksi väärään luokkaan. Näin ollen Jida (Ruta ze Spiewogry) esiintyi vielä tämän kerran pentuluokassa, ollen hienosti jälleen kerran ROP-pentu. Jidan loppusaldoksi neljästä pentuluokan näyttelystä tuli siis 3 x ROP-pentu ja kerran VSP-pentu - tästä on hyvä jatkaa!
Jännityksen paikka kehässä oli kun vuorossa oli Zamy (EuJV-03 Ambergini's Baby-Dynamite) - tikit korvassa ja suu rikki revittynä. Pitkään sitä tuomari tutkailikin, taisi peräti kolme eri ihmistä kehässä tutkailla purukaluston kuntoa ja antaa ennustetta. Mitään emme osanneet odottaa, ja siksi oli todella iloinen yllätys kun tuomari tarjosi Zamylle sertiä. Näin Zamysta tuli Suomen muotovalio! :-)

31.3.2005 - Zamyn uusi hymy
Kun tiibetinterrieri haastaa PONin tappeluun, voi tulla rumaa jälkeä. Tällä kertaa seurauksena oli Zamylle n. 30 puremahaavaa jo pelkästään pään alueella. Toinen korva halkesi, toinen oli rei'itetty läpi useasta kohtaa, samoin oli useita reikiä läpi posken, kirsun päällä, korvien alla, ikenissä yms yms. Yläleuasta repeytyi irti kaksi keskimmäistä etuhammasta ikenineen kaikkineen, ja aika näyttää vaurioituiko vielä yksi etuhammas sekä kulmahammas niin että ne joudutaan myöhemmin vetämään irti. Tuuriakin kuitenkin oli, ja silmät sentään säilyivät ehjinä vaikka läheltä piti - toinen silmä oli ympäröity puremilla ja turvoksissa ja silmäkin veresti.
Valitettava ennuste Zamyn hampaistolle on, että puuttuvien hampaiden takia jäljellä olevat hampaat siirtyvät pian väärään asentoon ja väärään paikkaan, ja purenta menee pilalle, arviolta alle vuodessa. :-(  Näin ollen Zamy tulee käymään muutamassa näyttelyssä vielä tänä keväänä ja sitten on näyttely-ura ohi - ja näistä keväänkään näyttelyistä ei voi oikein odottaa mitään, sanotaan että valmistaudumme laajaan palkintoskaalaan.
Alla olevat kuvat on otettu kolme päivää loukkaantumisen jälkeen.
Jaa, että mitenkö tiibettiläiselle kävi? Kokonsa, voimiensa ja otteidensa puolesta Zamy olisi voinut helposti ottaa sen hengiltä - mutta sen sijaan tibbeen tuli vain kaksi reikää. Ei tainnut Zamy haluta satuttaa kaveriaan, joka sai luvan muuttaa pois.


27.3.2005 - Näyttelytuloksia
Tampere KV 19.4.2005
EH2 "ZAMY" EuJV-03 Ambergini's Baby-Dynamite
Lappeenranta 27.3.2005
ROP-pentu "JIDA" Ruta ze Spiewogry
PU2 vara-Sert "PIKI" Borgåkers Olen Pikku-Dee
PU3 "ZAMY"
EuJV-03 Ambergini's Baby-Dynamite

23.3.2005 - Tassuterapiaa-lehtiartikkeli
Kaverikoirista on juttu uusimmassa Eläinten Ystävä -lehdessä, joka
on Suomen Eläinsuojeluyhdistyksen jo 100-vuotias jäsenlehti. Artikkeli löytyy täältä - klik! Kiitokset Rikulle hienosta artikkelista! 

18.3.2005 - Uusia tutkimustuloksia
"Lempi" Borgåkers Nóbl Nizinia
"Zamy" EuJV-03 Ambergini's Baby-Dynamite
"Miklos" Oktet ze Spiewogry

"Zeke" Multi Mva Borgåkers Lord Londyn
Tervettä porukkaa! :-)

17.3.2005 - Prosna ja Pippuri taas yhdessä
Lepistön perheen vanhin koira ja Borgåkers L-pentueen emä, Fin Mva Prosna Skierdy meni elämäntoverinsa Pippurin perään vain kymmenen päivää myöhemmin. Suru on suuri, osanottomme koko Lepistön perheelle. Muistelemme lämmöllä Prosnaa, joka olisi täyttänyt huhtikuussa 14 vuotta.


13.3.2005 - Vuoden 2004 parhaat PONit palkittiin
Suomen PON-kerhon kevätkokouksessa palkittiin vuoden menestyksekkäimmät PONit. Osallistumisemme määrään nähden voimme olla erittäin tyytyväisiä tuloksiin, kiitos ja onnea!
Paras Toko-PON-listalla:
2. paras "Miklos" Oktet ze Spiewogry BH
5. paras "Jes-Tas" Kans & Fin & Lv & Est Mva BaltV-97 Borgåkers Lady Legenda
Parhaat näyttely-PON-listalla:
4. paras uros EuJV-03 Ambergini's Baby-Dynamite
5. paras narttu Fin & Lt & Est Mva LtuV-03 Ynnizin's Neon Madonna
7. paras narttu Borgåkers Nitida Nizinska
14. paras narttu Borgåkers Nóbl Nizinia


13.3.2005 Pikin ensimmäinen ulkomaannäyttely
Pikku-Piki (Borgåkers Olen Pikku-Dee) esiintyi ensimmäisessä ulkomaannäyttelyssään Latviassa saaden juniorisertin. Paljon onnea Pikille ja emännälleen Vuokolle ja erityisonnittelut Vuokolle myös Laten intti-tittelistä!

10.3.2005 Jida seuraa isoveljensä tassunjälkiä...
Miklos herkutteli oma-aloitteisesti noin 40 herkkuliuskalla kerralla ja vatsahan siitä meni sekaisin... Onneksi meillä oli 8-kuinen pikkusisko Jida (Ruta ze Spiewogry) hoidossa, joten Jida lähti reippaasti tuuraamaan isoveikkaa Kaverikoira-käynnille vanhainkotiin. Jida suoriutui tehtävästään todella upeasti, käyttäytyi rauhallisesti ja maltillisesti koko vierailun ajan ja poislähtiessä sai vielä halaukset eräältä ihailijaltaan. Hyvä Jida! :-)

8.3.2005 - Suru-uutinen, Pippuri on poissa
Lämmin osanotto koko Lepistön perheelle joka menetti pitkäaikaisen ystävänsä. Fin Mva Borgåkers Kryddpeppar "Pippuri" on nukkunut pois. Pippuri olisi täyttänyt 13 vuotta ensi kesänä.

6.3.2005 - Helsingin pentunäyttely
Vietimme tänään päivää pentunäyttelyssä Helsingin kaapelitehtaalla. Miklos pääsi mukaan kannustamaan pikkusisaruksiaan, ja viettikin kivan päivän ihmisten rapsuteltavana. PONiemme olemukset vetivät puoleensa todella lukuisia uteliaita näyttelyvieraita, ja saimme vastailla moniin kyselyihin rodusta. Koiriamme kuvattiin myös TV-kameralla ja lukemattomilla digikameroilla. :-)
Menestystä oli myös näyttelykehän sisäpuolella, sillä kolmen pennun joukosta MISIEK Raptus ze Spiewogry vyöryi kaikkine liikakiloineen ROP-pennuksi. Siskolikka JIDA Ruta ze Spiewogry esiintyi jälleen oikein iloisesti ja oli hienosti VSP-pentu. Kuvassa alla vielä kaikki Spiewogry-sisarukset. Misiekista ja Jidasta uusia kuvia omilla sivuillaan!

27.2.2005 - Pennut syntyivät!
Uroksemme "Zamy" EuJV-03 Ambergini's Baby-Dynamite tuli kaksinkertaiseksi isäksi kun sen astumat nartut synnyttivät tänään samaan aikaan. Olikin kyllä jännittävää ja mielenkiintoista seurata tilannetiedotusta! Tämä on tulos:
4 pentua syntynyt Jagoda's kenneliin (3 urosta ja 1 narttu)
7 pentua syntynyt Marquee-kenneliin (2 urosta ja 5 narttua)
Onnea kasvattajille, äideille ja vauvoille!

13.2.2005 Niosta intti
Tallinnan KV-näyttelyssä NIO Fin & Ltu Mva LtuV-03 Ynnizin's Neon Madonna oli rodun paras saaden sertin ja CACIBin; ja valmistuen sekä Eestin että Kansainväliseksi valioksi. Kiitokset Marika Toivoselle ja Tarmo-PONille sekä Lahja-nahkalle matkaseurasta. Marikan Lahja vei voiton lyhytkarvaisissa collieissa saaden sekin sertin ja CACIBin, onnea!!

3.2.2005 "Pentti" Buziak Fervidus nukkui pois
PON-poika Pentti kävi aamulla kardiologin tutkittavana, ja löydökset olivat valitettavasti vakavat. Pentillä on läppäviat, vakava mitraaliläpän dysplasia eli läppä on epämuodostunut ja vuotaa pahoin ja siksi sydän on jo vasemmalta puolen laajentunut. Ennuste on lääkitykselläkin heikko.
Illalla hyvästelimme yhdessä Marikan kanssa Pentin joka sai nukkua sylissäni ikiuneen. Olemme vuodattaneet tämän päivän aikana varmaankin tuhat kyyneltä. Kiitos teille kaikille jotka olette eläneet hengessä mukana.
Lopuksi vielä Pentin muistoksi kaksi kuvaa jotka kuvaavat hyvin sen alati liikkuvaista ja äärimmäisen ystävällistä olemusta:

29.1.2005 Turun kansainvälinen koiranäyttely
PONit Turussa arvosteli Peter Harsanyi. Borgåkers Olen Pikku-Dee "Piki" debytoi junioriluokassa saaden ERI1 (PU5). Piki nauratti tuomaria pentumaisilla tempauksillaan ja saikin arvosteluunsa kommentin "high temperament" (korkea luonne) - ilmeisesti viitaten Pikin tapaan lähteä kehässä liikkeelle hyppäämällä ensin paikoillaan todella korkealle ilmaan. Liikkeellelähtöponnistus :-)
EuJV-03 Ambergini's Baby-Dynamite "Zamy" sijoittui jälleen toiseksi parhaaksi urokseksi saaden vara-sertin ja vara-CACIBin. Tuomari vielä erikseen kehaisi Zamyn olevan aivan täydellinen liikkuja. :-)


26.1.2005 Buziak Fervidus saapuu, tuoden mukanaan iloa ja surua
Monen viikon odotuksen jälkeen Varsovasta Suomeen lensi PON-poika Buziak Fervidus, yhteistyössä Marquee-kennelin Marika Toivosen kanssa. Tätä töpöhäntäistä ja suklaanväristä poikaa odotimme kovasti. Pentu toi mukanaan paitsi tietenkin paljon iloa - kiitos aivan valloittavan luonteen - myös paljon huolenaihetta ja kyyneleitäkin, sillä sillä on sydänvika. "Pentti"-pennun kuulumisia voit seurata sen omalla sivulla: Buziak Fervidus.


23.1.2005 Pentunäyttely Lahdessa
Ze Spiewogry -lapsukaiset kävivät ensimmäistä kertaa näyttelyssä. MISIEK (Raptus ze Spiewogry) seisoi kuin patsas ja antoi hienosti tuomarin tutkia kaikki paikat, mutta halusi liikkua vain siskonsa luokse... Sisko JIDA (Ruta ze Spiewogry) puolestaan esiintyi kuin unelma, ja kolmen pennun joukosta sai ainoana kunniapalkinnon ja tuli rodun parhaaksi. Kumpikin sai erittäin hyvät arvostelut :-)
Kehän jälkeen, ryhmäkilpailuja odotellessamme lähdimme vierailulle PON-tuttujen luokse ja sisarukset pääsivät vihdoin riehumaan keskenään pariksi tunniksi lumihankeen sillä aikaa kun vanhukset kokoontuivat seniori-PONien tapaamiseen:


8.1.2005 Pentuja-sivu päivitetty
Zamy sai jokapojan toivejoululahjan, ja pääsi tositoimiin! Ja vieläpä tuplaten! Lemmenleikit oli kovasti Zamyn mieleen. :-) Lopulta kaikki pääsivät uudeksivuodeksi omiin koteihinsa. Erityiskiitokset Melinalle Zazan hyvästä hoidosta.
Zamy heilasteli Ilonan (Kans & Fin & Est & N Mva Heidelind's Truth Is Out There) kanssa ja pentuetta odotellaan syntyväksi helmikuun lopulla, yhteystiedot: kennel Marquee.

Zamy heilasteli myös Zazan (Ascha van het Goralenhof) kanssa ja pentuetta odotellaan syntyväksi helmikuun lopulla, yhteystiedot: kennel Jadogas.

31.12.2004 Toivotamme onnea, iloa ja terveyttä uuteen vuoteen 2005!

19.12.2004 - Nappisilmä sunnuntai-hesarissa
Helsingin Sanomien toimittaja ja kuvaaja olivat mukanamme "kaverikoirakeikalla" Puotilan vanhainkodissa keskiviikkona. Juttu julkaistiin sunnuntain Hesarissa. Sunnuntai-hesarin levikki on muuten yli puoli miljoonaa ja lukijoita yli miljoona! Artikkelin voit nähdä täällä.

05.12.2004 - Kaverikoirien palkitseminen Voittajanäyttelyssä
Suomen Kennelliitto palkitsi voittajanäyttelyssä eri aloilla menestyneitä koirakoita, mm. tottelevaisuuskokeiden EM-kisoissa menestyneitä. Ensimmäistä kertaa palkittiin nyt myös Kaverikoira-toiminnassa aktiivisesti mukana olleet koirakot. Miklos-PON sai ansiokkaasta toiminnastaan mitalin kahden suomalaisen kennelmaailman johtavan henkilön, kennelliiton toimitusjohtajan ja hallituksen puheenjohtajan, jakamana. Miklosin Kaverikoiratoiminnasta voit lukea lisää täältä.04.12.2004 - Voittajanäyttely Helsingissä, tuomarina Leni Nousiainen
Kaksi koiraamme osallistui. Zamy (EuJV-03 Ambergini's Baby-Dynamite) sai EH1 (erittäin hyvä), tuomarin mukaan hännän asettumistapa liikkeessä pudotti palkintosijan. Nio (Fin & Ltu Mva LtuV-03 Ynnizin's Neon Madonna) esiintyi kehässä erittäin innokkaasti ja vauhdikkaasti ja tämä miellytti kovasti tuomaria. Sijoituksena toiseksi paras narttu (PN2) ja vara-CACIB, ja koska voittanut narttu jo on kansainvälinen valio, tulee CACIB tästä näyttelystä Niolle. Ja toki ihkaoikea voittajakin saatiin esiteltyä, kun Majka pääsi tuuraamaan migreenikohtauksen tainnuttamaa Marikaa sympaattisen Ainon (JV-04 Marquee Hooper-Dooper) handlerina. :-)

01.12.2004 - Uusi osoite, uudistetut sivut
Tervetuloa Borgåkers-kennelin uudistetuille sivuille. Toivottavasti täältä löytyy paljon mielenkiintoista luettavaa ja nähtävää. Olen yrittänyt varmistaa, että kaikki linkitykset toimii oikein, kuvat näkyvät, ja tekstit eivät ole päättömiä (kiitos urakassa auttaneille!)... näiden testausta varten sivut on olleet netissä silloin tällöin jo jonkin aikaa, ehkäpä joku onkin tänne jo aiemmin päässytkin kurkkaamaan... Nyt toivottavasti kaikki on kohdallaan! Jos kuitenkin havaitset jonkin omituisuuden tai puutteen, ilmoitathan siitä sähköpostitse. Kiitos!
Mitä sivuiltani löytyy? PON-rotuesittely kiinnostanee uusia, rotuun tutustuvia ihmisiä eniten, toivottavasti muitakin.
Sivuilta löytyy myös esittelyt kaikista omista ja osaomistetuista PONeistani sukutauluineen, useimmilla on sukutaulun koiria esitelty myös kuvin. Kasvatit on esitelty pentueittain, kukin pentue yhdellä sivulla. Edesmenneistä löytyy omat poisnukkuneet PON-ystäväni.
Tuloksia-sivulle olen yrittänyt koota tuloksia eri tapahtumista, mutta tokotulokset ja luonnetestitulokset puuttuu vielä toistaiseksi. K
aikkien koirien kohdalla on näyttely- ja koesaavutusten lisäksi myös niiden terveystutkimustulokset. Tilastot-sivuilta löytyy koko Suomen PON-kantaa koskevia tilastoja niin terveystutkimuksista kuin hännänpituuksistakin. Etsivä löytää -sivuilla pääsee tutustumaan PONien aloittelevaan hakuryhmään. Viestin käynnistäsi voit jättää vieraskirjaan!


UUTISET 2006

Jätä muisto käynnistäsi,
Kirjoita vieraskirjaan!

Lue vieraskirjaa