ALOITUSSIVULLE


UUTISET
PENTUJA
Miklosin blogi
Videot

OMAT KOIRAT

PENTUEET


MUISTOISSA


Tuloksia
Terveysasiaa
Tavoitteeni
PON-rotu
Etsivä löytää
Tilastot


23.12.2006 - Hyvää Joulua!15.12.2006 - Örkkibaarin avajaiset
Vaihteeksi ihan muuta kuin koirakuvia! Tomppa suunnitteli ja toteutti Mr Lordille ravintolan Rovaniemelle. Lordi's Rocktaurantin avajaisia juhlittiin perjantai-iltana, ravintolan ulkopuolelle kertyi noin 3500 uteliaan joukko. Samalla reissulla Majka kävi ekaa kertaa elämässään Lapissa, näki ekaa kertaa villejä poroja luonnossa ja ylitti napapiirin.
Kuvia täällä.


9.12.2006 - Voittajanäyttely Helsingissä
Isälle ja tyttärelle hienot sijoitukset kovassa kilpailussa!

PU3: Fin & S & N & Lv Mva EuJV-03 V-05 NV-05 LvV-06 Ambergini’s Baby Dynamite “Zamy”
PN3 vara-Sert: Marquee Itsy-Pitsy "Maria" Onnea Maria ja Nadja!

Eri3:
"Jida" LvV-06 Fin & Est & Lv Mva Ruta ze Spiewogry
Eri4: Marquee Kicks Borgåkers "Moppi"


5.12.2006 - Zamyn sivu uusittu
Katso uudet, upeat kuvat!22.11.2006 - Miklos vesijuoksumatolla Aistissa19.11.2006 Zamysta kansainvälinen valio

KV Jyväskylä
PU2 VaCa -> CACIB
Fin & S & N & Lv Mva EuJV-03 V-05 NV-05 LvV-06 Ambergini’s Baby Dynamite “Zamy”
Zamy sai ensimmäisen CACIBinsa vuosi sitten syyskuussa. Itse asiassa se sai puolen vuoden sisällä 4 CACIBia kolmesta eri maasta. Aikaa CACIBien keräämiseen pitää kuluttaa kuitenkin vähintään vuosi ja päivä, joten nyt ajan puolesta ensimmäisessä mahdollisessa näyttelyssään Zamy sai viimeisen tarvittavan CACIBin kansainvälisen muotovalion arvoa varten!
Olipa mukavaa nähdä myös Zamyn ja Zazan poikia! Onnea Jagoda's Delegat Zamy PU3 Sert, Jagoda's Dzielny Zaz EH2. Onnea myös Roxy Mikkoselle junior handlereitten SM-osakilpailun voitosta!


Perjantaina 9 kk täyttänyt Moppi on "Still immature to compete in this class" ;-D (EH2). Löytyisiköhän sylikoirille omaa kilpailuluokkaa?


ONNEA! Eeva Viitaniemen kennel Afthsbaniin on syntynyt ensimmäinen PON-pentu(e), 400-grammainen narttu yhdistelmästä
Isä
Fin & S & N & Lv Mva EuJV-03 V-05 NV-05 LvV-06 Ambergini’s Baby Dynamite “Zamy”
Emä Fin Mva Borgåkers Nítida Nizinska "Mimmi"


17.11.2006 Miklos aloitti fysioterapian
Ennen Puolan reissua, 6.11. kävimme Miklosin kanssa taas Timo Talvion vastaanotolla. Mikon jalka ei ole palautunut vielä normaaliksi, vaan radialishermo on yhä vaurioitunut ja varpaitten päät tunnottomat sekä jalkaa nostava ja koukistava lihas surkastunut. Maastonmuutoksissa ja lihasten väsyessä kynnet rapsivat maahan eli jalka ei liiku oikein. Levon jälkeen liikkeelle lähtiessään Miklos kompastelee. Kuitenkin näyttäisi siltä, että hermovaurio on lähtenyt paranemaan, mutta lopullinen paraneminen voi kestää useita kuukausia.
Tänään aloitimme fysioterapian eläinsairaala Aistissa. Miklos käy kerran viikossa tallustelemassa vesijuoksumatolla ja saa mikrovirtaa surkastuneeseen lihakseen. Lisäksi saimme kotitehtäväksi erilaisia jumppaliikkeitä useamman kerran päivässä.


7.-14.11.2006 Automatka Puolaan Maailmanvoittaja-näyttelyyn
Tiistai-aamuna lähdimme reissuun ja ajoimme läpi Baltian Tallinnasta vuokraamallamme autolla. Ajomatka oli pitkä mutta kolmen kuskin vuorotellessa matka kuitenkin sujui oikein hyvin. PONit arvosteltiin näyttelyn ensimmäisenä päivänä eli torstaina. PONeja oli ilmoitettu 138 kpl ja ne oli jaettu kahdelle tuomarille.

Mukana oli
Marquee Kicks Borgåkers "Moppi", joka sai pentuluokassa parhaan arvosanan "Erittäin lupaava" ja oli kolmas; sekä
"Jida" LvV-06 Fin & Est & Lv Mva Ruta ze Spiewogry, joka sai avoimessa luokassa arvosanan "Erinomainen".

Zamyn jälkeläisistä Marquee Inky-Dinky sai nuorten luokan kovassa kilpailussa myöskin arvosanan "Erinomainen" ja oli luokassaan viides.

Kiitokset matkaseurueellemme eli Leilalle, Suville, Maijulle ja Marikalle hyvästä seurasta ja erittäin hauskasta matkasta! Kuvia reissulta täällä!


4.-5.11.2006 Moppi yökylässä ja pentunäyttelyissä

Marquee Kicks Borgåkers "Moppi"

Pikku-Moppi oli Heddi-PONin ja Mikkosten perheen luona yökylässä ja näyttelytettävänä. Lauantaina Espoossa tuli kokemusta ja lämmintä kättä :-), sunnuntaina Helsingissä pyttyä ja ruusukkeita (ROP-pentu). Pyttyjä kaksin kappalein kahmi lauantaina myös Roxy joka Heddin kanssa voitti junior handler -kilpailussa nuorempien luokan ja lopuksi vielä vanhempienkin voittajan! Mahtavat onnittelut Roxy ja kiitokset Mopin hyvästä hoidosta!


30.10.2006 - Zamyn jälkeläisten sivua päivitetty
Uusia kuvia ja tuloksia.


29.10.2006 - Lahden pentunäyttely
Marquee Kicks Borgåkers "Moppi": ROP-pentu

Pikku-Moppi oli rodun paras pentu. Mutta päivän kruunasi kyllä Roxy Mikkonen joka Heddi-PONinsa kanssa voitti junior handler -kisassa nuorempien kilpailun. Mahtavat onnittelut Roxy!


21.10.2006 - Koetuloksia
Miklosin loukkaantumisen takia on meidän koesuunnitelmamme menneet pieleen. Tämän syksyn piti olla meidän koekausi, paikat oli jo varattuna pariin jälkikokeeseen sekä rauniokokeisiin, jotka kaikki jouduin perumaan. Kun kuukauden ontumisen jälkeen tilanne kääntyi äkisti paremmaksi, sain kuin sainkin paikat pariin kokeeseen. Paineet kokeisiin oli kovat koska hälytyskoiran pitää joka vuosi uusia jonkin lajin koe, ja me emme olleet vielä tänä vuonna käyneet yhdessäkään kokeessa!
PERA-B (pelastuskoirien rauniokoe B) Kuusankoskella 14.10. oli siis vain muutama päivä Timo Talvion vastaanotolla käymisen jälkeen, mutta saimme luvan osallistua kokeeseen jos koira on siinä kunnossa. Miklos ei oikeastaan enää ontunut, ja jalan haavat oli kuivuneet joten ennen koetta rullasin siteen koko jalan mitalta suojaamaan haavoja ja Miklos liikkui raunioilla hienosti eikä mistään nähnyt että se olisi kipeä. Koska Miklos ei ollut treenannut kuukauteen, oli sillä energiaa ja intoa liiankin kanssa. Kokeeseen sisältyi rakennuksen tutkiminen ja Miklos (kuten arvasin) haukkui jo kellarissa vaikka maalimies oli 3. kerroksessa - mutta hyväksyin ilmaisun vasta yläkerrassa kun Miklos haukkumisen lisäksi raapi tassullaan seinämää jonka takana maalimies oli. Talossa meillä meni huisin paljon aikaa (vain 20 min käytössä) ja niin emme ehtineet edes tutkia raunioaluetta kokonaan. Ilma oli erittäin vaikea, nuotion savukin kohosi 4 metriä suoraan ylöspäin eikä levinnyt sivuille. B-kokeeseen osallistui 5 koiraa joista kukaan ei saanut tulosta. Mikon ilmaisut oli huonoja mutta kokeemme kaatui ohjaajan huonoon taktiikkaan ja ajankäyttöön.
PERA-B Helsingissä 21.10. Nyt ehdimme pitää yhdet rauniotreenit ennen koetta, olin tyytyväinen harjoitukseen paitsi ilmaisut oli todella huonot. Kävimme myös yhdessä etsinnässä. Kokeessa oli käytössä erittäin iso alue ja edellisestä kerrasta oppineena pidin kiirettä, siitä huolimatta kun olimme tutkineet koko alueen kiireellä, oli jäljellä vain 2 minuuttia aikaa, ja tällöin saimme viimeisen ilmaisun eli tiukille meni. Miklosin ilmaisut oli todella huonot, nyt pitää keskittyä siihen. B-kokeeseen osallistui 6 koirakkoa joista me ainoina pääsimme läpi! :-) Jee!

Koepäiväkirja


10.10.2006 - Käänne parempaan
Onpa ollut koettelemuksia Miklosin jalan kanssa! Ennen viimeisintä lastanvaihtoa jalasta ajettiin karvat pois ja lasta teipattiin kiinni. Ja varoiteltiin, että ranteeseen voi kehittyä nivelrikkoa jota ei sitten enää mikään korjaa (ja se siitä "urasta" sitten). Mitä sitten tapahtui, en tiedä, mutta kun poistimme lastan, irtosi iho teippien myötä (ontuminen pysyi yhä ennallaan). Molemmin puolin jalkaa oli avoimet kipeät haavat. Pian koko jalka oli tulehtunut varpaista kyynärpäähän ja sinertävänpunertava ja hirmuisen kipeä! Miklosille nousi myös kuumetta. Olimme jo aivan epätoivoisia, mutta onneksi saimme nopeasti ajan Timo Talvion vastaanotolle, ja apu löytyi täältä. Jo saman päivän iltana Miklos käveli paremmin kuin neljään ja puoleen viikkoon! Niin hyvin, että...
Myöhään illalla tuli hälytys etsintään, jo kolmas Mikon sairasloman aikana. Lähdin ilman koiraa, mutta yöllä hain Miklosin mukaan yhteen etsintätilanteeseen jossa sitä tarvittiin. Pitkän sairasloman jälkeen Mikko teki kivasti töitä ja jaksoi yllättävän hyvin vaikka on pidetty levossa kuukauden ajan.30.9.-1.10.2006 - SSKY:n pentunäyttely ja erikoisnäyttely
Lauantaina oli kaikkien rotujen pentunäyttely ja sunnuntaina PONien virallinen erikoisnäyttely.


Pentuluokissa:
Marquee Kicks Borgåkers "Moppi": pentunäyttelyssä VSP-pentu, erikoisnäyttelyssä ROP-pentu

Erikoisnäyttelyssä:
Fin & S & N & Lv Mva EuJV-03 V-05 NV-05 LvV-06 Ambergini’s Baby Dynamite “Zamy”: ERI4

"Jida" LvV-06 Fin & Est & Lv Mva Ruta ze Spiewogry: ERI4

Zamyn jälkeläisistä Marquee Inky-Dinky kovassa nuorten luokassa hienosti ERI2.

Zamyn tyttö Marquee Itsy-Pitsy 17.9. Hyvinkäällä ROP + Sert, onnittelut Nadjalle ja Marialle!


26.9.2006 - Paketti :-(
Miklosin ontuminen ei ole kahdessa viikossakaan lakannut joten nyt lähdettiin etsimään syytä ja suunnittelemaan kuntoutusta asiantuntijan kanssa. Ortopedi paikallisti kivun oikeaan ranteeseen kuten mekin olimme tehneet. Jalkaa kuvattiin eri suunnista ja ei näkynyt murtumaa. Diagnoosi jäi tässä vaiheessa avoimeksi koska ranteen pikkuosien murtumat ei kuulemma aina näy kuvissa - voi olla pelkkä sinnikäs venähdyskin. Jalka laitettiin lastoitettuun tukisiteeseen joka vaihdetaan viikottain ja näin mennään pari viikkoa eteenpäin. Mikko tietenkin on sairaslomalla tosihommista kuntoutumiseen saakka, valitettavasti!
10.9.2006 - PON-Tokomestaruuskisat & Agilitymestaruus aloittelevien kisa
Tänä vuonna taisi olla mukana ennätysmäärä PONeja sekä Tokomestaruuskisojen hihnaluokassa että Agilitymestaruuden aloittelevien luokassa (seitsemän kummassakin).
Koska rauniokoirien SM-kisajärjestelyt osuivat samalle päivälle, olisi nämä kisat jääneet meiltä kokonaan väliin ilman pientä erityisjärjestelyä. Kiitos kaikille asiassa joustaneille ja erityisesti kiitos Satu kun lähdit Miklosin kanssa agilitykisaan. Aika hieno ensiesiintyminen sillä Miklos ja Satu veivät agilityn aloittelevien mestaruuden, hip hip hei ja onnea!Tokossa meillä ei ollut edustusta lainkaan, mutta erityisonnittelut lähtevät Zamyn tyttärelle "Marialle" (Marquee Itsy-Pitsy) ja omistajalle Nadjalle, jotka pokkasivat paitsi upean hihnaluokan voiton, myös erikoispalkinnon parhaasta yhteistyöstä. Onnea!!


19.8.2006 - PON-katselmus
PON-katselmus kokosi tänä vuonna yhteen 9 pentua, 26 aikuista, 5 veteraania ja 6 turisti-PONia. Päivä oli totisesti hikinen kuten niin moni päivä tänä kesänä. Mukavaa oli myös. :-)

BIS3, pennut:
Marquee Kicks Borgåkers "Moppi"
BIS8, aikuiset: Fin & S & N & Lv Mva EuJV-03 V-05 NV-05 LvV-06 Ambergini’s Baby Dynamite “Zamy”
Mukana olivat myös turistipojat Zeke ja Miklos sekä Kp:llä palkitut Nio, Lili ja Jida.


Moppi ja Miklos parikilpailussa. Oikealla Moppi pentukehässä.


Paras isä Zamy ja lapset jälkeläisluokassa.
Zamyn poika Marquee Itch-And-Rub "Pate" sai erikoispalkinnon Paras Naama - onnea!


7.-11.8.2006 - Pelastusopistolla Kuopiossa
Miklos ja Majka osallistuivat lääninhallituksen määrääminä pelastuskoiranohjaajien jatko- ja täydennyskoulutukseen Kuopion Pelastusopistolla. Viikko oli erittäin rankka mutta myös erittäin antoisa, aivan upea kokemus!


Lisää kuvia täällä!


5.8.2006 - Pentunäyttely Helsingissä
Moppi - Marquee Kicks Borgåkers: VSP-pentu
Hienosti meni Mopin ensiesiintyminen näyttelyissä. Onnittelut Kaapo-veljelle voitosta!


Heinäkuu 2006 - AgiRotu
Miklos mukana menossa, katsokaapa tätäkin ohjaamisen taidonnäytettä...


upeista kuvista kunnia Irene Vinhalle!


23.7.2006 - Jida jälleen rodun paras
Mäntsälä kaikkien rotujen näyttely 23.7.2006:
ROP
"Jida" LvV-06 Fin & Est & Lv Mva Ruta ze Spiewogry

Mahtavat onnittelut myös Zamyn tyttärelle, kauniille Marialle:
PN3 vara-Sert: Marquee Itsy-Pitsy "Maria"


16.7. 2006 - Uusi valio: Jida!

Helsinki kaikkien rotujen näyttely 16.7.2006:

ROP Sert -> Fin Mva, Est Mva, Lv Mva
"Jida" LvV-06 Ruta ze Spiewogry

Jidalla oli 2-vuotissynttärit 10.7. joten se esiintyi nyt ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa, ja oli siis rodun paras ja sai valionarvoon oikeuttavan sertin joten seuraavissa näyttelyissä esiinnytään valioluokassa. :-)

PN2 vara-Sert: Marquee Itsy-Pitsy "Maria" (Zamyn tyttö) Onnea Marialle ja Nadjalle!


9.7.2006 - Zamyn lapsilla hienoa näyttelymenestystä Ruotsissa!

Fin & S & N & Lv Mva EuJV-03 V-05 NV-05 LvV-06 Ambergini’s Baby Dynamite “Zamy” on itse lomalla näyttelyistä, mutta jälkeläiset ovat menestyneet upeasti viime aikoina Ruotsissa:


Ruotsin PON-katselmus 2.7.2006:
ROP-pentu Dommiciss Odwazny Bosse
VSP-pentu Dommiciss Grzeczna Bianca

Piteå ryhmänäyttely 7.7.2006:
VSP Sert Jagoda's Dzielny Zaz "Max"

Piteå kansainvälinen näyttely 9.7.2006:
PU2 Sert vara-CACIB
Jagoda's Dzielny Zaz "Max"

Onnittelut kasvattajille ja omistajille!


2.7.2006 - Uusi valio: Lili!

Porvoo 2.7.2006: ROP, Sert, FIN MVA
"Lili" Ambergini's Lady Starlight

Näin saatiin Lilin näyttelyttämisprosessi nopeasti valmiiksi, kun Lili nappasi sertit kolmesta peräkkäisestä näyttelystä tullen Suomen muotovalioksi. Mahtavat onnittelut omistajille Tiinalle ja Jarille sekä kasvattajalle Merjalle! Nyt suunnitteilla on pentue Lilille.


10.6.2006 - Euroopan voittaja -näyttely
PONeja oli ilmoitettu Helsingissä pidettyyn näyttelyyn vain 23 kpl. Mekin lähdimme näyttelyyn vain yhden koiran kanssa:

ERI2: "Jida" LvV-06 Ruta ze Spiewogry


Rankan päivän jälkeen kotona

EV-näyttelyn tulokset ja kuvia osallistuneista koirista täällä. Onnea menestyneille!


27.5.2006 - Paljon upeita näyttely- ja kilpailutuloksia eri areenoilta!

27.5.2006 Helsinki Pelastuskoirien ketteryyskoe (PEKE)
Hyväksytty (arvosana Erinomainen): "Miklos" Oktet ze Spiewogry BH PERA A-B PEHA
Jälleen kiireinen ja väsyttävä päivä, sillä aamulla kävimme ketteryyskokeessa ja kannustamassa muita rauniokokeeseen osallistuneita ja sen jälkeen jatkoimme suoraan etsintään. Miklos oli ketteryydessä suorastaan loistava ja se näkyi myös pisteissä: 49,5 p. kun maksimi pistemäärä on 50 p.

27.5.2006 Tampere
ROP, Sert, FIN MVA
"Piki" EstJV-05 Borgåkers Olen Pikku-Dee
VSP, Sert, FIN MVA "Mimmi" Borgåkers Nítida Nizinska

Upeita uutisia kantautui Tampereelta! Valio-onnittelut Pikille ja Mimmille kotijoukkoineen! Pikin lopullinen serti-saldo taitaa olla 9 sertiä? :-) Tässä näyttelyssä Zamyn tytär "Emma" Jagoda's D'Ode Aan Luci oli PN2, joten onnittelut Emmallekin kotijoukkoineen!

25.5.2006 Orimattila

VSP, Sert: "Lili" Ambergini's Lady Starlight

Rankka mutta erittäin mukava päivä. Ehdin yöllä nukkua yhden tunnin, sitten tuli hälytys ja lähdimme Miklosin kanssa etsintään. Sain painaa pääni tyynyyn uudestaan vasta klo 7 aamulla, ja klo 8 oli herätys ja lähtö Orimattilan näyttelyyn. Onneksi Tiina oli mukana ja kuskina! Onnea Lilin sertistä!

21.5.2006 Helsinki KV
PN2, CACIB, vara-sert:
"Jida" LvV-06 Ruta ze Spiewogry

20.5.2006 Helsinki Pelastuskoirien tottelevaisuuskoe (PETO)
Hyväksytty (arvosana Tyydyttävä): "Miklos" Oktet ze Spiewogry BH PERA A-B PEHA

Miklos 10 metrin ryömimisliikkeessä.

20.5.2006 Keiteleellä Zamyn poika Jagoda's Delegat Zamy VSP + sert! Onnea Onni-pojalle omistajineen ja kasvattajalle Merville, ja samalla onnentoivotukset myös Onnin äidille Zazalle voitosta!14.5.2006 - Haminan kaikkien rotujen näyttely
Kaunis päivä ja hienot tulokset. Kiitos Makelle, Maijulle ja Roxylle seurasta ja Roxylle erityiskiitokset handlaus-avusta kehässä!


ROP: "Zamy" Fin & N & S & Lv Mva EuJV-03 NV-05 V-05 LvV-06 Ambergini's Baby-Dynamite
VSP:
"NIO" Kans & Fin & Ltu & Est Mva LtuV-03 PMV-05 Ynnizin's Neon Madonna
PN2, Sert: "Lili" Ambergini's Lady Starlight


7.5.2006 Moppi ja Miklos oli mukana pelastuskoiranäytöksissä Viikin Gardeniassa.


23.4.2006 - Lahti KV
EstJV-05 Borgåkers Olen Pikku-Dee: ERI1 PU4 vara-Sert vara-CACIB -> CACIB
LvV-06 Ruta ze Spiewogry: ERI1

CACIB-onnittelut Vuokolle ja Pikille!


15.4.2006 - MOPPI tuli taloonVuoden 2005 parhaat palkittu
Suomen PON-kerho palkitsi vuoden parhaat PONit eri lajeissa kevätkokouksessaan:

Paras käyttökoira: Oktet ze Spiewogry "Miklos"

Paras Näyttely-PON, urokset:
3. Ambergini's Baby-Dynamite "Zamy"
5. Borgåkers Olen Pikku-Dee "Piki"
7. Raptus ze Spiewogry "Misiek"

Paras Näyttely-PON, nartut:
4. Ruta ze Spiewogry "Jida"
10.
Ynnizin's Neon Madonna "Nio"
11.
Borgåkers Nítida Nizinska "Mimmi"
14.
Borgåkers Nóbl Nizinia "Lempi"

Veteraanit, nartut:
2. Borgåkers Lady Legenda "Jes-Tas"

Toko & agility:
7. paras toko-PON: Borgåkers Olen Pikku-Dee "Piki"
7. paras agility-PON: Borgåkers Olen Pikku-Dee "Piki"

Kiitos ja ONNEA!


Tampere KV-näyttely
ERI2 vara-Sert Borgåkers olen Pikku-Dee "Piki"
Onnea Pikille ja Vuokolle!
Onnea hienosita luokkasijoituksista myös Zamyn lapsille:
ERI2 Jagoda's Dzielny Zaz
ERI3 Marquee Itsy-Pitsy
ERI4 Jagoda's D'Oode Aan Luci


31.3.2006 - päivitettyjä sivuja
"Lili" Ambergini's Lady Starlight (kuvia, terveystuloksia)
"Zamy" Fin & N & S & Lv Mva EuJV-03 NV-05 V-05 LvV-06 Ambergini's Baby-Dynamite (jälkeläisten kuvia)


24.3.2006 - Hyvää matkaa Jes-Tas!
Jouduimme tekemään vaikean päätöksen ja nukuttamaan ikiuneen Jes-Tasin (
Kans & Fin & Est & Lv Mva BaltV-97 Borgåkers Lady Legenda) joka oli vielä muuten ihan kohtuullisessa kunnossa, mutta oireili kipua käydessään maate ja välillä maatessaankin. Kipu paikallistettiin maksan seudulle. Kiitos kaikille teille jotka jaksoitte tukea ja kuunnella vaikean päätöksen pohtimista, sekä suruumme osaa ottaneille. Ja tietenkin kaikille jotka vilkutitte hei-heit Tasselin matkatessa Taivaaseen. Tässä vielä rakkaan Tasselin viimeiset touhotukset ikuistettuna (hyvin pystyy nauramaan pallo suussakin):
21.3.2006 - Kotona taas
Kahden viikon matkailun jälkeen olemme palailleet taas kotiin. Käytössä on nyt uusi sähköpostiosoite: borgakersXX@XXwelho.com (poista X:ät).
Jos olet lähettänyt meiliä ja se on palautunut täyttyneen postilaatikon takia, tai soitellut saamatta vastausta, viimeisen parin viikon aikana, niin nyt kannattaa yrittää uudelleen!
Katso tästä kuvaterveisemme lomalta!

18.3.2006 - Latvian voittajanäyttely


Latvian voittajat 2006: Zamy ja Jida

ROP, Sert, CACIB, LvV-06: "Jida" Ruta ze Spiewogry
VSP, Sert, CACIB, LvV-06, Lv Mva: "Zamy" Fin & S & N Mva EuJV-03 NV-05 V-05 Ambergini's Baby-Dynamite

Jida-tyttönen sai siis toisen ulkomaan CACIBin heti ensimmäisen perään 19-kk ikäisenä.
Zamy taas olisi tullut nyt kansainväliseksi valioksi, mutta ensimmäisen ja viimeisen CACIBin välissä ei ole vielä tarpeeksi aikaa...


12.2.2006 - Tallinnan kansainvälinen näyttely


ROP, Sert, CACIB "Jida" Ruta ze Spiewogry
Jida-tyttönen sai siis ensimmäisen CACIBinsa. Reissun kruunasi että seuralaisemme suomenlapinkoira "Rino" Peikkovuoren Bastelli oli VSP saaden niin ikään sertin ja CACIBin ja tullen Eestin muotovalioksi. Onnea Rinon omistajalle Annikalle ja kiitokset matkaseurasta! Oli ilo esittää Rino kehässä. :-)


21.1.2006 - Turun kansainvälinen näyttely
Lähdimme matkaan kohtia Turkua aikaisin aamulla Maiju ja Roxy Mikkosen kanssa. 10-vuotias Roxy oli menossa ensimmäiseen juniorhandler-kilpailuunsa. Kaikki ei kuitenkaan mennyt ihan kuin suunniteltiin! Noin 15 km ennen Saloa auton takarengas räjähti reilussa vauhdissa (siis tosiaan ei vain puhjennut vaan räjähti repaleiseksi). Jälkeen päin ajateltuna, onneksi se oli taka- eikä eturengas! Siinä sitten seistiin tien poskessa reilun -20 asteen pakkasessa. Vararengas ja tunkki löytyi autosta kyllä, mutta ei avainta jolla pultit olisi saanut auki! Onneksi kylmästä säästä ja omista kiireistään huolimatta löytyi ystävällisiä ohiajajia jotka pysähtyivät. Saimme lainaksi myöskin Turun näyttelyyn matkanneelta Eiralta (kiitos Eira!) avaimen, mutta omat voimamme eivät riittäneet pulttien aukaisemiseen. Yksi jos toinenkin kuljettaja pysähtyi auttamaan meitä, mutta kukaan ei saanut väännettyä pultteja auki (ja avainkin rikkoutui siinä tohinassa). Lopulta tilasimme Halikon Hinauksen :-) paikalle, mutta eipä saanut ammattilainenkaan pultteja auki ja niin automme nostettiin kyytiin ja matka jatkui hinausautossa Saloon. Siellä meni vielä puolisen tuntia ennen kuin pultit saatiin lopulta auki (edes tarkoitukseen tehty kone ei tepsinyt) ja rengas vaihdettua. Vihdoin matka kohti Turkua jatkui mutta valitettavasti juniorhandler oli ollut ja mennyt perille päästessämme.
Rotukehään kuitenkin ehdimme ja sovimme että Roxy saa esittää Jes-Tasin.
Näin PON-kehässä nähtiin yhden ajan alku ja toisen loppu, sillä Roxy esitti koiraa kehässä ensimmäistä kertaa elämässään kun taas Jes-Tasille tämä oli sen elämän viimeinen näyttely.
Pennuissa voiton vei hienosti Mikkosten "Heddi" Sjöhemmets Begåvade Hedvig - Onnea!
Uroksissa "Piki" EstJV-05 Borgåkers Olen Pikku-Dee loisti ollen toiseksi paras uros (PU2) saaden sertin ja myös CACIB tulee tästä näyttelystä Pikille. Onnea Vuokko ja Piki! Valiouroksissa
"Zamy" Fin & S & N Mva EuJV-03 NV-05 V-05 Ambergini's Baby-Dynamite sai ERI2.
Tulevan pentueemme isä S & N Mva Storälvens Callisto sai urosten vara-Sertin, onnea Callelle!
Nartuissa "Jida" Ruta ze Spiewogry oli neljänneksi paras narttu (PN4) saaden vara-sertin.
Veteraaninartuissa oli vuorossa
"Jes-Tas" Kans & Fin & Est & Lv Mva BaltV-97 Borgåkers Lady Legenda ja Roxy. Nämä 10-vuotiaat tytöt (koira hieman vanhempi kuin handlerinsa ;-)) esiintyivät hienosti yhdessä (arvosteluunkin tuli maininta "Excellent presentation!") ja tulos oli ERI1 ja lopulta veivät ROP-veteraani-voiton. Kuten arvata voi, niin itkun paikkahan se sitten oli Majkalle (ja huomasinpa kyynelen jokusen muunkin silmissä). Kiitokset kaikille kanssani myötäeläneille ja onnittelijoille. Näin jätti Jes-Tas jäähyväiset näyttelykehille ja mikäs sen hienompi päätös uralle.21.1.2006 - Miklos viikonvaihteen Iltalehdessä
...heti seuraavalla aukeamalla presindenttiehdokkaiden jälkeen ;-)
Kuva aukeamasta täällä.


13.1.2006 - Lempi on kantavana
Lempi kävi ultrassa ja todettiin kantavaksi. Lisätietoja tästä odotetusta pentueesta on pentuja-sivulla.
Valitettavasti eläinlääkärikäynti ei tuonut vain hyviä uutisia vaan saimme vahvistuksen sille, että 10,5-vuotias Jes-Tas
(Kans & Fin & Est & Lv Mva BaltV-97 Borgåkers Lady Legenda) alkaa olla lopussa. Takajalkoihin johtavat hermoradat on heikentyneet minkä takia Jes-Tas ei enää pysty hyppimään kuin nuori neito ja usein unisena liikkeelle pyrähtäessään kaatuilee kun mieli lähtee liikkeelle nopeammin kuin kroppa kerkeää perässä. Nämä nyt on melko yleisiä ja normaaleja vanhuuden merkkejä, mutta miten koiralle voisi kertoa että pitää ensin verrytellä hetki ennen kuin lähtee täyteen laukkaan?? Pahinta on kuitenkin nopeasti vaikeutunut yskä, etenkin öisin, ja siihen haetaan nyt apua nesteenpoistolääkityksestä - eilen aloitettiin ja tänään on jo helpompi päivä. Sydän lyö hyvin epätasaisesti joten emme toki odota ihmeparannusta mutta toivomme että saisimme pitää Jes-Tasin luonamme vaikkapa vielä pari kuukautta.Tästä pääset lukemaan uutiset joulukuusta 2004 vuoden 2005 loppuun!
Uutiset 2007 tässä!
Jätä muisto käynnistäsi,
Kirjoita vieraskirjaan!

Lue vieraskirjaa